De Nieuwe Kerk zoekt jou!

Wist je dat voor een gewone zondagse kerkdienst met kindernevendienst meer dan 30 vrijwilligers nodig zijn? Elke zondag! Daarnaast organiseert de Nieuwe Kerk ook nog van alles. Het is dus nodig dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Juist als je nog redelijk nieuw bent, is iets doen in de kerk ook een mooie manier om anderen in de kerk te leren kennen. Wat zijn jouw gaven en talenten? Waar wil je graag tijd voor vrij maken?

De dienst van 28 januari jongstleden begon zonder geluid. Dat was om aandacht te vragen voor de nijpende situatie rondom de kerkdiensten. Die is nog niet opgelost. Nog steeds is het rooster voor de kosters-, streamers-, geluids- en liturgietaak niet gevuld. Er zijn veel mensen die zich inzetten voor de kerk en we kunnen hen niet vragen zich nóg meer in te zetten. Elke zondag zitten er steeds ontzettend veel mensen (een groeiend aantal) in de kerk.

Naast de zondagse dienst zijn er meer taken die nog ingevuld kunnen worden. Veel taken hoeven helemaal niet veel tijd te kosten, vooral als iedereen zijn steentje bijdraagt. Kijk op de pagina Wat doe jij? Onze taakadviseurs Jeanine Bakker en Annemiek van de Bunt staan te popelen om je te verbinden met de juiste taakgroep. Stuur snel een e-mail en kom met hen in contact!

Heb je al een rol in de kerk? Motiveer dan jouw kennissen die dat nog niet hebben om zich aan te melden.
En natuurlijk kan het zijn dat je graag iets zou willen doen, maar het in jouw situatie niet mogelijk is om een taak op je te nemen. Daar is uiteraard alle begrip voor.

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Harmen van Doorn

Harmen was ouderling van de Nieuwe Kerk.