Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

MEER-avond

13 mei 2018van 19:00 - 21:00

In de tweede helft van het MEER-seizoen 2017-2018 hopen we stil te staan bij het thema ‘Ruimte voor God – lessen uit de kloostertraditie’.

Het kloosterleven is doordrenkt met Ruimte voor God: bidden, vasten, mediteren. In deze serie willen we ons verdiepen in de manieren waarop we God meer ruimte kunnen geven in ons persoonlijke leven, door te leren van de kloostertradities. Deze tradities en lessen zijn van alle tijden: ook in onze tijd zijn thema’s als vasten en mediteren nog actueel. Ben je nieuwsgierig en verlang je naar MEER ruimte voor God in je leven? Kom dan langs en laat je inspireren!

Deze avond komt Marnix Niemeijer spreken over ‘Reflectie’.
Marnix Niemeijer is onder andere voormalig docent en directeur van Tear. Dit heeft hem op veel plaatsen in de wereld gebracht, maar ook in zijn persoonlijk leven heeft hij veel toppen en dalen gekend. Zelf zegt hij hier over:
“Het leven bracht mij bij mijn overtuiging dat God door mensen met een radicaal en liefdevol herstel bezig is in de wereld, een herstel dat zijn handtekening draagt van gerechtigheid, vrede en vreugde. In mijn leven zoek ik steeds weer naar verbindingen tussen mijn geloof en de wereld waar ik deel van uitmaak.”

Zondagavond zal hij zijn indrukwekkende levensverhaal met ons delen en hoe dit hem heeft leren reflecteren op het leven en op wat daadwerkelijk belangrijk is: “over de kwetsbaarheid van de mens en de nabijheid van God hierin, over Zijn liefde en trouw.”

Vanaf 19:00 uur staat de koffie klaar, de avond begint om 19:30 uur.

Van harte welkom!

Lees meer over de MEER-avond.

Gegevens

Datum:
13 mei 2018
Tijd:
19:00 - 21:00
Activiteit Categorie:

Locatie

De Nieuwe Kerk
Bollenhofsestraat 138a
Utrecht, Nederland
+ Google Maps