Nieuws

Voor tekenliefhebbers: thuis aan de slag met het Paasproject

Afgelopen zondag is het Paasproject van start gegaan. Zeven weken lang leven we met elkaar toe naar Pasen. Hier gebruiken we een mooie, kleurige plaat bij, die voorin de kerk staat. Voor kinderen en degenen die van kleuren houden, delen we dezelfde plaat als kleurplaat. Je kunt hem in één keer inkleuren, of je kleurt elke week het stuk dat centraal staat tijdens de dienst, zodat hij met Pasen klaar is. Veel kleurplezier!

Download de ‘Kleurplaat pasen’

Gezocht: Klussers en schoonmakers en een opruimverzoek

Onze ‘Nieuwe’ Kerk is inmiddels alweer ruim 100 jaar oud en wordt door veel mensen gebruikt. Dan moet er regelmatig worden schoongemaakt en is er wel eens wat aan reparatie toe. Zaterdag 10 maart willen de kerkrentmeesters met gemeenteleden de handen uit de mouwen steken! Onder meer de kerkzaal opruimen, schoonmaken, de consistorie opknappen staat op het programma. Om 9.00 uur wordt gestart en rond 13.00 uur afgerond.

Je kunt je opgeven bij Gerdine Blaauwendraad of Maarten van Dijk via e-mail.

Opruimverzoek

Op 10 maart willen de kerkrentmeesters de kerk ook opruimen. Iedereen die spullen heeft opgeslagen in de kast in het Hok van Cock, de ruimtes onder de torens, of op de balkons vragen moet deze labelen met naam en telefoonnummer (als deze spullen geen duidelijke/herkenbare bestemming hebben in de kerk of voor de taakgroepen). Anders zullen deze spullen worden weggegooid of naar de kringloop worden gebracht.

 

 

Sisterhood High Wine – 14 april 2018

Op zaterdag 14 april zijn de sisters van de Nieuwe Kerk van harte welkom op de eerste Sisterhood High Wine! Een vrolijke middag met heerlijke wijntjes (ook alcoholvrij), muziek, gezelligheid en lekkere hapjes. Lekker bijpraten, maar ook elkaar inspireren en bemoedigen aan de hand van persoonlijke verhalen en getuigenissen. Want: in welke vrouw uit de Bijbel herken jij jezelf? Wie inspireert jou of van welke bijbelse sister heb jij veel geleerd? Wees welkom voor een ontspannen middag en geef je op via deze link. Plaatsen zijn beperkt dus wees er snel bij!

Wanneer: Zaterdag 14 april van 15.30-18.00
Wat: Sisterhood High Wine (ook alcoholvrij)
Waar: Nieuwe Keten
Kosten: €10,00

We zien er naar uit je te ontmoeten! Meld je aan!

Kerkdienst over ‘Vruchtdragen’

In de kerkdienst van komende zondag lezen we uit Johannes 15. Jezus noemt zichzelf de ‘ware wijnstok’, en iedereen die gelooft ‘ranken’. Het gaat over groeien en vruchtdragen. Maar ook over het noodzakelijke snoeiproces.

Wat is er voor nodig om jouw leven vrucht te laten dragen? Wat doet God, de Wijnbouwer, allemaal in jouw leven om je leven vruchtbaar te laten zijn? En wat is die vrucht dan? We zingen in deze dienst onder meer het lied  ‘Uw sterke hand’. Graag tot zondag!

Zet deze kerkdienst in je agenda via *.ical

Geloofsbelevenissen – Zin en onzin volgens Jiska Zwaal

De vraag “Hoe beleef jij je geloof?” is al een vrij directe. Een tikkeltje vriendelijk-uitdagend, zeg maar. Een leuke vraag om te stellen, trouwens.

Maar ik bedacht me dat de vraag “Heb jij nog wat beleefd met God de laatste tijd?” niet zo snel gesteld wordt. Het is natuurlijk een totaal andere vraag. Veel concreter. Maar wel veel leuker om te stellen, leek me. De antwoorden die je krijgt zullen ook veel concreter zijn, toch? Ik hou van concreet. Ik hou van zichtbaar. Waarom al die belevenissen voor onszelf houden, als we daaruit kunnen leren van elkaar over wie God is?

Ik denk aan een ochtend, een paar weken geleden. Ik ging aan tafel zitten. Bijbel, notitieboek en koffie uitgestald voor me, en daar begon ik. Wat bedoeld was als een moment van ontmoeting met God bleek al snel meer op een vergadering te lijken. Ik evalueerde het een en ander, dankte God plichtsgetrouw eerbiedig, en begon alle noden af te werken. Omdat ik nogal een hekel aan vergaderen heb, viel het me gelukkig vrij snel op. Heb ik Jezus al ‘aangekeken’?

Ik veegde alle actualiteiten van tafel, sloot mijn ogen, en keek Hem aan. Ik werd verrast door de plotselinge intimiteit die er in dat agenda-loze moment lag. Ik keek Hem aan en Hij mij. Al die punten waarvoor ik aan het bidden was geweest, bleken er helemaal niet zo toe te doen. Gewoon, Hem zien. Hem écht ontmoeten. Ik kreeg een Psalm in mijn hoofd die ik snel opzocht, en die maakte dat Zijn liefde als een warme zomerzon over mij heen scheen. Ik pakte schilderspullen en maakte een schilderijtje van wat ik zag. Een warme zon, ikzelf, bloemen. Bloemen die uitbeelden hoe Zijn goedheid, trouw en liefde realiteit zijn in mijn leven hier op aarde –zichtbaar.

Daarna bundelde ik nog kort de meest noodzakelijke punten in een intiem gebed.
Het schilderijtje staat in mijn woonkamer, als een bewijs van één van mijn recente belevenissen met God. Verwarmend, hoopgevend.

Heb jij nog wat beleefd met God de laatste tijd? Heb jij Jezus nog ‘aangekeken’ de laatste tijd?     

Misschien kan de vraag ook wel heel ongemakkelijk zijn. Misschien wel potentieel-gevaarlijk, ongewenst of zelfs ongepast. Een beetje zoals vragen of iemand zwanger is. Misschien is het wat gecompliceerder, wat gevoeliger, ingewikkelder. Misschien ervaart de ondervraagde gebed meer als een dichte mist waar hij of zij dient in te stappen om al tastend God te zoeken. Houden we het daarom liever zakelijk? En trouwens, God beleeft toch alles met ons mee wat wij beleven? Dat is ook waar. Maar toch… Die belevenissen met God… Ontmoetingen met Hemzelf die Hij arrangeert. Is dat niet waar we op hopen? Stap dan die mist in, hoop op God, en voel Zijn hand die de jouwe pakt.

Oh, en vergeet niet aan anderen te vertellen wat je beleefd hebt!

Bericht uit de gemeente: overlijden Martin van Beek

Op 6 februari 2018 is Martin van Beek is overleden na een kort ziekbed. Hij is lid geweest van onze gemeente en in de afgelopen weken is er voor hem gebeden in de kerkdienst en bij mensen thuis. De uitvaart is komende zaterdagochtend in Veenendaal. De dienst begint om 9.45 uur.

Bekijk de rouwkaart in het kanaal ‘Berichten uit de gemeente’ in de NK-app.

De Nieuwe Kerk zoekt jou!

Wist je dat voor een gewone zondagse kerkdienst met kindernevendienst meer dan 30 vrijwilligers nodig zijn? Elke zondag! Daarnaast organiseert de Nieuwe Kerk ook nog van alles. Het is dus nodig dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Juist als je nog redelijk nieuw bent, is iets doen in de kerk ook een mooie manier om anderen in de kerk te leren kennen. Wat zijn jouw gaven en talenten? Waar wil je graag tijd voor vrij maken?

De dienst van 28 januari jongstleden begon zonder geluid. Dat was om aandacht te vragen voor de nijpende situatie rondom de kerkdiensten. Die is nog niet opgelost. Nog steeds is het rooster voor de kosters-, streamers-, geluids- en liturgietaak niet gevuld. Er zijn veel mensen die zich inzetten voor de kerk en we kunnen hen niet vragen zich nóg meer in te zetten. Elke zondag zitten er steeds ontzettend veel mensen (een groeiend aantal) in de kerk.

Naast de zondagse dienst zijn er meer taken die nog ingevuld kunnen worden. Veel taken hoeven helemaal niet veel tijd te kosten, vooral als iedereen zijn steentje bijdraagt. Kijk op de pagina Wat doe jij? Onze taakadviseurs Jeanine Bakker en Annemiek van de Bunt staan te popelen om je te verbinden met de juiste taakgroep. Stuur snel een e-mail en kom met hen in contact!

Heb je al een rol in de kerk? Motiveer dan jouw kennissen die dat nog niet hebben om zich aan te melden.
En natuurlijk kan het zijn dat je graag iets zou willen doen, maar het in jouw situatie niet mogelijk is om een taak op je te nemen. Daar is uiteraard alle begrip voor.