TEKST MOET HARMEN NOG AAN WERKEN

 

De app is nu ruim een half jaar online en wordt wekelijks door bijna 100 gemeenteleden actief gebruikt! Er zijn een aantal updates geweest die het gebruik hebben verbeterd. Een aantal belangrijke willen we met jullie delen.

 

Heb je een nieuw gezinslid? Voeg deze toe aan de app! Het smoelenboek wordt bijgehouden middels gegevens uit het ledenbestand van de app, dus het is belangrijk deze up to date te houden. Vergeet ook niet bij een verhuizing, of andere hobby, je eigen gegevens ook aan te passen.

Kan je op zondagochtend de beamer niet goed zien en heb je je nog niet aangemeld voor de app? Geen probleem! Je kan de liturgie nu ook bereiken zonder in te loggen.

De app kan je nu ook downloaden via de Play- of Applestore. Hiermee is het nog gemakkelijker geworden om de app te downloaden en te gaan gebruiken. Zoek daarvoor in jouw store naar ‘chrch’. Dit is de overkoepelende app waar onze NK-app onder valt.

 

Agenda
In de agenda zijn de activiteiten van de Nieuwe Kerk te vinden. Klik op een item voor meer informatie. Bij de beschrijving van de diensten staat wie welke taak heeft. Handig als je moet weten wie de dominee is, de koster of welke ouderlingen en diakenen dienst hebben.

Liturgie
Op een aantal plekken in de kerk is het zicht op de beamer wat slecht. Om niets van de dienst te missen en de liederen uit volle borst mee te kunnen zingen kun je via de app de liturgie inzien. Daarnaast ook handig als je later in de week dat mooie lied nog eens op wil zoeken.

Stem van de Nieuwe
Ons kerkblad speciaal voor de ouderen, dat 2-maandelijks wordt uitgebracht, is nu voor iedereen ook digitaal via de app te lezen. In de Stem van de Nieuwe lees je berichten vanuit de kerkenraad, gebeden en overdenkingen en ledenmutaties binnen de Nieuwe Kerk.

Humor en ‘Gezien of gehoord’
Er mag ook gelachen worden in de kerk. Een grappige quote van een broeder of zuster, of een hilarische foto van de gemeentedag? Deel dit met de rest van de gemeente via dit kanaal! Daarnaast is er een kanaal om iets moois of interessants, wat je gezien of gehoord hebt, te delen. Bijvoorbeeld een mooie invulling van de kindernevendienst.

Tekst van Vandaag
Begin de dag goed met een tekst uit de Bijbel. Dagelijks wordt hier vanuit Taize een tekst gepubliceerd. Neem dagelijks een minuut de tijd voor deze overdenking in de app.

Collectes van de week
Met de app is het ook mogelijk om aan de collecte te geven. Dit doe je door eerst je tegoed op te waarderen, waarna je tijdens de collecte een gewenst bedrag kan geven. Voor deze digitale collectebonnen betaal je aan de payment provider Mollie slechts €0,35 cent per transactie. Het tegoed dat je koopt kun je optellen bij je giften.

Nieuwsgierig?
Open de app en bekijk de nieuwe mogelijkheden! Nog geen account? Ga naar mijn.nk-utrecht.nl en activeer ook je account. Voor vragen en problemen kan je mailen naar app@nk-utrecht.nl

Ruim 135 leden hebben hun account voor de NK-app geactiveerd! Ben je er nog niet aan toegekomen? Activeer ook je account. Wat zit er allemaal in de app? En nu nieuw in de app: het profiel van je gezinsleden aanpassen.

Account aanmaken
Ga naar mijn.nk-utrecht.nl om je account te activeren. Iedereen die bekend is in de database van de Nieuwe Kerk krijgt bij het aanmaken van een account toegang tot de volledige app.

Technisch gezien was dit een ingewikkelde klus, dus niet in alle gevallen ben je bekend in de database. Je kunt dan alleen je eigen gegevens aanpassen, geld geven en meer toegang vragen. Dat kan ook via app@nk-utrecht.nl. Het team van de app controleert of je toegang kunt krijgen en verleent deze vervolgens.

Gegevens van jezelf en gezinsleden
In de app kun je zelf een foto uploaden en je gegevens aanpassen. Dit is dus alleen zichtbaar voor mensen die een account hebben en niet zichtbaar op het Wereld Wijde Web. Nieuw is deze week is dat je ook het profiel van je gezinsleden kunt aanpassen! Je vindt je gezinsleden onder ‘Meer’. Zie je ze daar niet, dan moet dit gekoppeld worden (e-mail daarvoor naar app@nk-utrecht.nl).

Digitale collectebonnen
Met de app is het ook mogelijk om aan de collecte te geven. Dit doe je door eerst je tegoed op te waarderen, waarna je tijdens de collecte een gewenst bedrag kan geven. Voor deze digitale collectebonnen betaal je aan de payment provider Mollie €0,35 cent per transactie. Het tegoed dat je koopt kun je optellen bij je giften.

Agenda
In de agenda zijn de activiteiten van de Nieuwe Kerk te vinden. Klik op een item voor meer informatie. Bij de beschrijving van de diensten staat wie welke taak heeft. Handig als je moet weten wie de dominee is, de koster of welke ouderlingen en diakenen dienst hebben.

En meer: prikbord, video, gemeentegids
Neem ook eens een kijkje in de rest van de app. Er is een handig prikbord. Hier kun je zien wat anderen aanbieden of nodig hebben. Je kunt je eigen oproep of mededeling plaatsen. Video’s van YouTube of de kerkdiensten zijn ook vanuit de app te bekijken. In de gemeentegids vind je informatie over de kerk. Deze pagina’s zijn nog in opbouw. Mis je hier iets in? Laat het weten via app@nk-utrecht.nl.

Enthousiast?
Ben je ook enthousiast over de app en wil je dit aan mensen uit andere kerken laten weten? Verwijs hen naar chrch.org. Ook kun je rechtstreeks in contact komen met de app-ontwikkelaar Peter Arends via ptr@chrch.org of 06-18727380.