Voor stellen


Zijn jullie een stel? In de Nieuwe Kerk organiseren we een Pre-Marriage en een Marriage Course. Heb je interesse? Hier lees je meer!

Marriagehood 23 maart 2019 

Samen genieten en investeren in je relatie? Dat kan op de Marriagehood 2019. Laat je inspireren door goede sprekers en ga samen aan de slag in een workshop naar keuze. Geniet van een goed 3-gangen dinerbuffet en laat je verrassen door spetterend cabaret van Timzingt!. Geef je snel op, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Wanneer en waar? 

Zaterdag 23 maart
14:30u tot 21:00u
Nieuwe Kerk, Bollenhofsestraat 138a Utrecht.

Wat is het programma?

14:30u – Ontvangst met een drankje en een hapje

15:00u – ‘Een (h)echte relatie, HET verschil!’
Aftrap door Marjon en Bram Beute (Marjon is o.a. EFT-coach, Bram is coach en ondernemer).

16:15u – Workshop naar keuze:

  1. Bouw aan je relatie met het 4V-effect – Marjon en Bram Beute
  2. ‘Omdat ik het zeg!’ (en andere opvoedvalkuilen) – Patricia van Doorn (integratief kinderpsycholoog)
  3. Mission statement: geef richting aan je relatie – Marinka Ruiter (coach voor kinderen en ouders)
  4. Uit je hoofd, in je lijf – Tea Mensink en Gemma Tempelman (ervaringsgerichte therapeuten)
  5. Creatieve workshop – The art of marriage – Matthea Verweij (cultureel ondernemer)
  6. Lieve lust: de rol van seks in je relatie – Nynke en Frank Dijkstra

18:00u – Heerlijk 3-gangen diner verzorgd door Rijna Kookt

19:30u – Prikkelend cabaret door Timzingt!

Voor wie?

Voor alle stellen die in een ontspannen sfeer willen investeren in hun relatie. Het maakt niet uit of je lang bij elkaar bent of kort, of je getrouwd bent of niet. Je gaat op deze dag vooral samen aan de slag, maar er is ook ruimte om andere stellen te ontmoeten.

Opgeven?

Geef je hier op en vul het formulier uiterlijk 5 maart in, of stuur een e-mail naardijkstrareinier@gmail.com. Deelname aan de dag kost € 37,50 per persoon.

Pre-Marriage Course: als je nog gaat trouwen

Hebben jullie trouwplannen en wil je je optimaal voorbereiden op je verbintenis met elkaar en met God? Samen met de Jacobikerk organiseert de Nieuwe Kerk een Pre-Marriage Course.

In vijf avonden bespreken we belangrijke thema’s voor jullie huwelijk. We baseren ons op het wereldwijd bekende materiaal van Nicky en Sila Lee, waarbij we gebruik maken van onze eigen ervaringen en voorbeelden. Je bespreekt vragen en situaties met elkaar als stel en met andere stellen die gaan trouwen. De avonden worden begeleid en georganiseerd door stellen die al langer getrouwd zijn.

We stimuleren alle stellen die in onze gemeente trouwen om deel te nemen. Na aanmelding ontvang je meer informatie over locatie, tijdstip en data van de cursus (donderdagavond eens per twee weken). Laat het ook weten wanneer je graag zou willen deelnemen, maar wanneer september te vroeg voor jullie is of om andere redenen niet lukt, wellicht kunnen we in de volgende serie daar rekening mee houden. 

Meld je aan!

Pssst: Als je je bruiloft aan het plannen bent en in de Nieuwe Kerk wilt trouwen, dan kun je op deze pagina heel veel praktische en inhoudelijke informatie vinden

Marriage Course: Als je al getrouwd bent

Een middel om in een ontspannen sfeer te investeren in je relatie is de Marriage Course. De verantwoordelijkheid van de Nieuwe Kerk voor getrouwde stellen houdt niet op bij de trouwdag. Eens per jaar organiseren we een Marriage Course. Het is een investering in je relatie en brengt je op een ontspannen manier (nog) dichter bij elkaar. Met deze cursus krijg je meer inzicht in jezelf, je partner en jullie relatie met elkaar en met God.

Voor wie is de Marriage Course? Voor elk stel dat in een relaxte sfeer wil werken aan en investeren in hun relatie. Het maakt niet uit of je minder dan twee jaar of meer dan dertig jaar getrouwd bent: er valt altijd iets te leren en ontdekken!

Tijdens de zeven avonden van de Marriage Course raak je met elkaar in gesprek over wat echt belangrijk is in je relatie. De volgende onderwerpen komen aan bod: sterke fundamenten leggen, de kunst van het communiceren, conflicten oplossen, de kracht van vergeving, ouders en schoonouders, goede seks en liefde in actie.

Elke cursusavond start met een sfeervol diner voor twee. Daarna volgt de inleiding over het onderwerp en vervolgens ga je als stel aan de slag met de opdrachten en de vragen.

De kosten van de Marriage Course zijn €250,- per stel, inclusief het cursusboek en zeven diners voor twee personen. Enkele weken voor aanvang van de cursus ontvang je van ons extra informatie met praktische informatie over betalingen, ontvangst cursusmateriaal e.d.

Meld je aan!