Kerkdienst zondag 12 mei

“We dienen de Levende” is het thema van de dienst van zondagmorgen. We hebben Pasen gevierd en daar wordt bevestigd dat de God die we vertrouwen en dienen de Levende is. Dat is een bericht met grote kracht en impact, maar ook bijzonder tegendraads, want dood en duister lijken vaak de belangrijkste. Aan ons de vraag waar we zoeken, want de Levende moet je niet zoeken bij de doden, zoals Maria op de ochtend van Pasen ontdekte. We lezen Exodus 3: 11 – 14 en 1 Johannes 1: 2 – 3. 

In de dienst zullen de volgende ambtsdragers bevestigd en gezegend worden voor hun taak: Marinka Ruiter en Evert Ruiter: ouderlingen toerusting & gemeenschap; Gerard van Dieren: ouderling groei en toekomst; Joost van der Valk: ouderling pastoraat. 

We danken anderen voor hun inzet voor de gemeente en nemen afscheid van Harmen van der Kolk, Hugo Twigt, Kris Vermaas en Wilco van Bokhorst, die hun ambtswerk afsluiten. 

Verder zingen we het prachtige lied, waarmee Kinga Ban zo vaak mensen heeft getroost en bemoedigd: ‘Ik zal er zijn.’  Dat deze woorden haar geliefden en ook ons weer tot zegen zal zijn. Van harte welkom om erbij te zijn deze dienst. Hoe dan ook: vrede en alle goeds.

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Lydia Kansen-Brasz (predikant)

Lydia is sinds september 2013 predikant van de Nieuwe Kerk. Speerpunt van haar werk is geestelijke begeleiding van mensen, als groep of individueel. Allerlei vormen en manieren van gebed zijn daarbij erg belangrijk.