Advent inspiratie – Column Corina

Het probleem met Bernhard het Stoute Kind is nog niet opgelost en toch komt nu de vraag al: ‘Hoe besteed jij aandacht aan Advent in je gezin dit jaar?’. Want aanstaande zondag begint de adventspersiode!
Mocht je nog geen idee hebben en ben je op zoek naar inspiratie? Hieronder heb ik 7 ideeën / websites verzamelt. En als je iets (anders) hebt wat goed werkt voor jou en jouw gezin: deel het graag. Gezegende Adventsweken!

 1. Toen Aron 3 jaar was, vertelde hij aan de hand van deze adventsslinger het hele kerstverhaal aan iedereen die in ons huis kwam. Echt een aanrader voor de allerkleinsten!
 2. Het gratis miniboekje van de PKN. Een beetje Kliederkerk thuis ervaren 🙂
 3. Geloof in het gezin.nl is een inspirerende website waar je ook voor Advent ideeën terecht kunt. Voor gezinnen met tieners hebben ze ook een kant en klare handreiking.
 4. Het advent ABC boekje:  ‘I van Immanuel’ is alleen nog te bestellen via deze site. Voor groep 2 tot en met 4, inclusief een vraag voor oudere kinderen.
 5. Op creatief kinderwerk.nl staan veel uiteenlopende ideeen. Wat dacht je van puzzels maken van oude kerstkaarten? Of ‘the good old’ adventskalender zelf maken? En heb je zelf geen toegang? De
  gemeente is geregistreerd dus mail Corina voor inlogcodes.
 6. Dit is een oud artikel uit de Visie, maar de zeven tips zijn nog steeds prima te gebruiken voor jong en wat ouder.
 7. Last but nog least is natuurlijk het materiaal wat we gebruiken bij de kinderdiensten: Bible Basics van het Nederlands Bijbel Genootschap. Met als thema: Dicht bij het Licht! Als ouder heb je al een mail gekregen over hoe we de komende zondagen invulling geven aan de kinderdiensten. Dit kun je thuis verder volgen. Mail niet gehad? Check je spam of mail Eline: coordinatorknd@gmail.com.

  Heb je vragen of wil je reageren? Mail Corina@nk-utrecht.nl

Wat je ook interessant zou vinden