Afgelopen zondag zijn in de dienst van NK WP 3 nieuwe ambtsdragers bevestigd, even voorstellen;

Mijn naam is Annemijn Westerduin en sinds (ongeveer) 2012 zit ik in de Nieuwe Kerk. Afgelopen zondag ben ik bevestigd als bovenplaatselijk ouderling kerkrecht. Ik zal zitting nemen in het Classicale College voor Opzicht van de PKN. Dit College wordt ingeschakeld indien er maatregelen moeten worden opgelegd aan ambtsdragers. Een uitdagende en mooie taak die goed past mijn dagelijkse werk als advocaat. Ik kijk ernaar uit mij op deze manier in te zetten voor de kerk. 

Annemijn

Veel van jullie zijn al eens bij ons thuis op de boerderij in de Bilt geweest. Hier melken we koeien. Hier wonen wij; Jeanine, Jeftha en ik. Koeien melken is mijn werk. Daarnaast verkopen wij ambachtelijk bereidde zuivel zoals: Yoghurt, melk vla en uiteraard (room) ijs. We hebben een hond van nu ongeveer 22 weken en daar train ik graag mee. Verder is er hier vanalles te doen en kunnen we ons dus altijd vermaken. De vraag om diaken te worden was wel even een verrassing. In eerste instantie was mijn antwoord ‘nee’ geweest, maar toen liet God mij een aantal mooie dingen zien, waardoor ik enthousiast werd. Diaken zijn betekent voor mij God dienen door anderen te dienen. Past goed bij mij en ik heb er heel veel zin in. Verder is wereldwijd passend voor mij. Afrika bijvoorbeeld blijft voor mij bijzonder. Waarschijnlijk ook omdat ik daar vandaan kom.  Als je vragen hebt naar aanleiding van dit stukje mag je me altijd contacten.

Tes Heldoorn

Mijn naam is Iris Veerbeek, ik ben 26 jaar en besteed mijn tijd het liefst aan lezen, wandelen, kamperen, zingen en koken. In 2014 kwam ik in Utrecht wonen, aan de Amsterdamsestraatweg. In acht jaar tijd ben ik de speelsheid, veelkleurigheid en de directheid van deze straat steeds meer gaan waarderen. Tegelijk word ik er ook elke dag geconfronteerd met de rouwheid en lelijkheid van het leven. Armoede, uitbuiting, en ook vervuiling. Al snel merkte ik dat ik mijn raam maar beter niet de hele dag open kon laten. Niet alleen vanwege het geluid van het verkeer, maar ook omdat mijn vensterbank anders zwart ziet van het fijnstof. In 2015 bleek uit een rapport van Milieudefensie dat het punt waar ik woon de slechtste luchtkwaliteit heeft van heel Utrecht. Dat verklaarde een hoop. 
Vervuiling, maar ook uitputting van de aarde, droogte, afname van biodiversiteit, dat zijn thema’s waar ik me steeds meer mee bezig ben gaan houden. Als theoloog kijk ik daarnaar door de bril van geloof en de Bijbel. Hoe zou God dit zien? Hoe heeft Hij het leven op aarde bedoeld? Wat is onze rol als mensen? Als kerk? Als diaken duurzaamheid wil ik daar graag met jullie als gemeente over nadenken en daar ook samen handen en voeten aan geven. 

Iris

Wat je ook interessant zou vinden