Alpha-cursus begint weer eind januari 2018

Op 29 januari start er weer een Alpha-cursus in de Nieuwe Kerk. Waarom en hoe organiseren we deze cursus? Hoe lang doen we dat al? En: wat zou jij kunnen betekenen? Je leest het allemaal in dit bericht!

Sinds 1995!

Even terug in de tijd. In 1995 startte de Nieuwe Kerk onder leiding van Jan Maarten Goedhart als eerste kerk in Nederland met de Alpha-cursus. Dit is de Nieuwe Kerk sindsdien blijven doen. Het mooie is dat bij de Alpha er vaak inspirerende en bijzondere verhalen zijn. Over hoe God met mensen werkt, hen op het oog heeft en onder meer de Alpha-cursus hiervoor heeft gebruikt. Alpha is een geschikt middel om mensen bekend te maken met het mooie verhaal van Jezus voor de mensen.

Enthousiasme

En dat is ook precies waarom het elke keer weer met groot enthousiasme wordt gegeven door een team vanuit de kerk. Dit enthousiasme heeft te maken met het bijzondere groepsproces dat er elke keer weer is, maar misschien nog wel meer omdat de Alpha-cursus zich in een boeiend spanningsveld tussen geloof en ongeloof begeeft. Het is een plek waar er mooie en eerlijke gesprekken ontstaan over fundamentele vragen en twijfels. Dat is dan ook gelijk een plek waarin de aanwezigheid van God soms heel dichtbij komt en tastbaar wordt: omdat je ziet hoe Hij in levens van mensen aan het werk is. En om daarin te mogen helpen wordt door het team dan dus ook als iets speciaals ervaren.

Steun vanuit de kerk

De Alpha-cursus is niet op zichzelf staand, het wordt in de Nieuwe Kerk gegeven en heeft daarin ook de steun van de Nieuwe Kerk nodig. Soms praktisch, maar vooral ook geestelijk. Dat is ook het eerste wat we je willen vragen te doen: de Alpha ‘meedragen’ door gebed. Gebed door de gemeente, het meebidden voor de cursus, de deelnemers, het team, dat alles is cruciaal. We zijn er van overtuigd dat daar de basis ligt: bidden en het daarmee bij God neerleggen. En God vraagt ons te bidden, dus hoe mooi is het als je daarin kan meewerken? Vanuit het Alpha-team wordt 2 tot 3 keer per cursus een gebedsmail gemaakt en verstuurd aan de gemeente. Als je die nog niet ontvangt, maar je wilt dat wel, dan kan je dit aangeven bij Martijn Kwant.

En daarnaast zijn er natuurlijk ook praktische zaken, zoals het koken, waar vrijwilligers voor nodig zijn. Mocht je daarin iets willen betekenen, dan kun je je hiervoor melden bij Joost van der Valk. Mocht je interesse hebben om gespreksleider te worden, kun je je hiervoor bij mij (Hielke van der Molen) melden.

Nodig iemand persoonlijk uit!

En zonder deelnemers geen Alpha. We maken dit bekend via de algemene website van Alpha Nederland, via de socials (Facebook en Instagram) van de Nieuwe Kerk, Nextdoor, online nieuwsmedia.

Maar, niets werkt beter dan iemand persoonlijk uitnodigen. Iemand die jij het gunt om Jezus te leren kennen en waarvan jij denkt dat de Alpha hierin helpend zou kunnen zijn. Folders om de persoonlijke uitnodiging te ondersteunen vind je voor- en achterin de kerk.

Meer informatie

Maandag 29 januari is de open avond. De avond erna begint de cursus pas echt.

Lees meer over Alpha-cursus

Mocht je verder nog vragen hebben over de Alpha-cursus, e-mail naar het Alpha-team.

Wat je ook interessant zou vinden