Ambtsdragers stellen zich voor

Binnenkort starten er verschillende diakenen en ouderlingen om aan de slag te gaan met verschillende taken in de gemeente. In dit bericht stellen twee ambtsdragers zich voor! Op zondag 7 maart vindt de bevestigingsdienst van de nieuwe ambtsdragers plaats.

Ouderling Kerkrentmeester voorzitter – Ewoud van de Kolk  
Ik ben Ewoud van de Kolk, 34 jaar oud, getrouwd met Inge Loes en heb 2 zoontjes van 4 en 1,5 jaar oud. We wonen inmiddels 8 jaar in Utrecht waarvan de laatste 4 jaar in Zuilen. Toen we in Utrecht kwamen wonen zijn we vrij snel lid geworden van de Nieuwe Kerk. Het open karakter van de gemeente heeft ervoor gezorgd dat we ons snel thuis voelden en vrienden hebben gemaakt. Ik ben ondernemer en heb een webshop in huis- en tuinartikelen. Dit doe ik nu twee jaar met erg veel plezier. In mijn vrije tijd sport ik graag en dan vooral op de wielrenfiets. De afgelopen jaren heb ik me in de NK beziggehouden met de tienerdienst en de NK app. Nu mag ik me gaan inzetten voor de gemeente als voorzitter kerkrentmeesters. Ik heb hier veel zin in met alles wat er de aankomende jaren allemaal gaat gebeuren binnen de NK en hoop op Gods zegen in taken die op mijn pad komen.

Diaken jeugd – Nilco van der Steege
Samen met mijn vrouw Else, Meysa onze dochter van 17 weken en Roxie onze hond woon ik in Utrecht. Ik ben graag buiten in de natuur, en als ik het niet wil moet ik het wel voor Roxie. Verder sport ik graag, zoals hardlopen, wielrennen, zwemmen, schaatsen en skiën. Ook besteed ik veel tijd aan muziek: ik speel trompet en luister naar een breed spectrum. Ik werk als organisatieadviseur bij Hiemstra en de Vries. Daar help ik (met name) overheden om visie en beleid in het sociaal domein te vertalen naar het gedrag en handelen van mensen. In die rol heb ik veel met jongeren samengewerkt om (gemeentelijk) jongerenbeleid concreet te maken. En mede door die ervaring stel ik me met veel plezier beschikbaar als diaken jeugd. Ik ben enthousiast omdat de kerk zowel de opdracht als de mogelijkheden heeft om in eigen stad de handen en voeten van Jezus te zijn. Ik heb er veel zin in om samen met de jongeren te ontdekken hoe zij dit (kunnen) zijn!

Wat je ook interessant zou vinden