Bericht van buurtkerk Overvecht

Zondag 3 februari zijn er een paar oud-Nieuwe Kerkers in de dienst geweest om te vertellen wat zij doen als buurtkerk in Overvecht. Een aantal jaar geleden zijn ze door de Nieuwe Kerk uitgezegend om samen met anderen te experimenteren met vormen van kerk-zijn die passen bij een arme, multiculturele wijk. Intussen is er een heel netwerk ontstaan van mensen uit verschillende kerken, culturen en achtergronden.

Ze proberen uit wat het betekent om een open, gastvrije familie te zijn voor iedereen die verlangt naar de nieuwe wereld van God. Ze hebben een buurtkerk, een woongemeenschap en daaromheen een heel netwerk van activiteiten, zoals vrouwenavonden, een weggeefwinkel, een natuurgroep, een Farsi bijbelstudie en kindervieringen.

Vind je het leuk om mee te helpen met de buurtkerk, bijvoorbeeld met muziek of kinderwerk, of wil je gewoon eens kijken, neem dan contact op met Melia de Gier melia.de.gier@gmail.com (06-19415479) of kijk op de website van de buurtkerk Overvecht.

Vind je het leuk om woongemeenschap Overhoop te helpen met de aankoop en renovatie van hun pand, neem dan contact op met Frank Mulder frank@frankmulder.info, 06-18409284. Overhoop zoekt 250 mensen die duizend euro willen lenen, met rente. Ze zijn op zoek naar de laatste 50!

Uitgebreide info staat op www.leveninovervecht.nl/overhoop.

Wat je ook interessant zou vinden