Bevestiging ambtsdragers

De kerkenraad is voornemens Cathelijne Hage op zondag 16 oktober te bevestigen in het ambt van ouderling Scriba. Bezwaren tegen de bevestiging kunnen tot maandag 10 oktober schriftelijk ingediend worden bij de oud-scriba Esther Wiltink (scriba@nk-utrecht.nl).
Ook wordt Wilma Wolswinkel tijdens deze dienst bevestigd als diaconaal werker.

We zijn dankbaar dat Cathelijne en Wilma zich willen gaan inzetten voor de Nieuwe Kerk. Hieronder stellen zij zich kort voor:

Cathelijne Hage:
Mijn naam is Cathelijne Hage (29) en ik woon samen met mijn man in de Tweede Daalsebuurt in Utrecht. In het dagelijks leven werk ik als consultant via EIFFEL bij allerlei verschillende opdrachtgevers. In mijn vrije tijd investeer ik graag in vriendschappen, of vul ik deze in door te sporten, te lezen of een cultureel uitstapje te maken. Zo’n 10 jaar geleden kwam ik als kersverse student in Utrecht terecht en sloot ik me aan bij studentenvereniging N.S.U. In die eerste jaren heb ik verschillende kerken bezocht en me na een aantal jaar aangesloten bij de Nieuwe Kerk. Een plek waar ik me vanaf het eerste moment thuis heb gevoeld, niet alleen door de vele bekende gezichten, maar ook vanwege de toegankelijkheid: een plek waar iedereen welkom is. De komende jaren wil ik graag een bijdrage leveren aan de Nieuwe Kerk door als scriba aan de slag te gaan en ik hoop daarin met velen van jullie samen te gaan werken.

Wilma Wolswinkel:
Ik kijk er erg naar uit om de komende 4 jaar met jullie aan de slag te gaan rond de thema’s duurzaamheid en diversiteit. Twee thema’s waar je in de huidige tijd niet omheen kunt. Wat is dan specifiek de rol en boodschap van de kerk? Terugkijkend komen in deze functie veel dingen samen waar ik me de afgelopen jaren mee heb beziggehouden. De afgelopen 10 jaar woonde ik op Kanaleneiland, waar ik actief was in De Haven, de pioniersplek op Kanaleneiland. Voor mij is dit een hele bijzondere en verrijkende periode geweest, waarin ik veel heb geleerd van de mensen die ik daar ontmoette, zowel voor mijn geloof als ook hoe ik in het leven sta. Inmiddels ben ik afgelopen zomer verhuisd naar een nieuwbouwwijk in Culemborg (zoals zoveel Utrechters;-)) en zijn mijn buren toch wel weer heel anders dan op Kanaleneiland. Wel even schakelen, maar het maakt me ook nieuwsgierig, want ook hier zullen vragen rond geloof en zingeving spelen. Kortom, diversiteit is een onderwerp dat me erg bezighoudt. Deze functie combineer ik met mijn baan bij Kerk in Actie, waar ik voorheen werkte als Relatiebeheerder Midden-Oosten maar waar ik me nu ga focussen op Israël/Palestina. Juist christenen in het buitenland openen je de ogen voor de impact van klimaatverandering. Het thema duurzaamheid staat momenteel hoog op de agenda bij de kerken in het Midden-Oosten. Die blik op de wereldkerk hoop ik dus zeker af en toe in te brengen in de Nieuwe Kerk.”

Wat je ook interessant zou vinden