Corona update

Corona heeft helaas nog steeds veel impact op ons gemeenteleven en de manier hoe we invulling kunnen geven aan onze kerkdiensten. Gelukkig kunnen we sinds enkele maanden weer fysiek samenkomen en zijn we voorzichtig gestart met het ingetogen zingen. 

Momenteel zijn we in afwachting van een nieuwe persconferentie van de overheid. We hopen op verdere versoepelingen, maar gezien het nog steeds hoge aantal besmettingsgevallen van de afgelopen weken houden we ook rekening met een minder positief scenario. Het lijkt er in ieder geval op dat we voorlopig nog in de situatie zitten waarbij we rekening moeten houden met het coronavirus. 

Binnen de gemeente is er meer en meer behoefte om elkaar te kunnen ontmoeten en samen de kerkdiensten te kunnen vieren. Hierbij is ook de samenzang en aanbidding van God een essentieel onderdeel van een kerkdienst. Als kerkenraad zijn we ons bewust van het belang van aanbidding en onderzoeken we hoe we binnen de geldende maatregelen hier invulling aan kunnen geven. 

Voor nu verplaatsen we de aanbidding met de muziekgroep naar het einde van dienst om op die manier veiliger samen twee liederen te kunnen zingen. Daarnaast gaan we verder op zoek naar manieren om op een veilige manier kerkdiensten te kunnen organiseren passend bij de identiteit van de Nieuwe Kerk. 

Zoals gezegd is het coronavirus nog niet verdwenen en willen we iedereen vragen om ook in de aankomende periode alert te zijn en de geldende coronamaatregelen na te leven. Op deze manier kunnen we op een veilige manier samen kerk zijn.

Wat je ook interessant zou vinden