De Nieuwe 1,5 meter Kerk in de zomer

We zijn blij dat we langzamerhand weer wat meer mogelijkheden hebben om op pad te gaan en anderen te ontmoeten. Tegelijkertijd zijn er nog wel veel beperkingen, en kunnen we bijvoorbeeld niet met zijn allen naar de kerk. Gelukkig kunnen er heel veel dingen wel! Wellicht ga je deze zomer op vakantie, maar misschien zit vakantie er op dit moment even niet in, en ben je veel in Utrecht. Voor de zomerperiode hebben we de volgende activiteiten gepland, voor vakantiegangers en voor thuisblijvers.

Zomeravond vesper: Vanaf 12 juli (t/m 23 aug) willen we op zondagavond een zomeravondvesper organiseren, met een korte liturgie van stilte, bijbellezen, muziek en gebed en na afloop ruimte om elkaar te spreken. Deze avonden kunnen alleen doorgaan bij voldoende hulp, dus geef je graag voor 9 juli op via toerusting-gemeenschap@nk-utrecht.nl.

Zomerkring: De bestaande kringen kunnen zelf bepalen of en hoe ze in de zomer doorgaan. We willen ook peilen of er behoefte is aan een zomerkring, die 1x per 2 weken op dinsdagavond bij elkaar komt in de kerk of bij iemand thuis. De opzet van de kring is zoals de reguliere kringen met ruimte voor ontmoeting, bijbelstudie en gebed. Heb je belangstelling hiervoor en/of wil je meehelpen dit op te zetten, meld je dan aan voor 9 juli bij toerusting-gemeenschap@nk-utrecht.nl.

Koffie na de dienst: Mis je de koffie na de dienst ook zo? We bieden nu koffiedrinken via Zoom aan, maar wellicht wil je liever mensen in levende lijve ontmoeten. Dat kan! Kom je naar de dienst in de kerk, neem dan een thermosje koffie of thee mee, en ga met andere kerkgangers na de dienst naar het Griftpark om samen koffie te drinken. Gegarandeerd zijn er meer kerkbezoekers die dit leuk vinden. Uiteraard kun je ook aanhaken als je de dienst online gevolgd hebt.

Of spreek met elkaar af om in je eigen wijk na de dienst elkaar te ontmoeten op een pleintje, in een park of op een andere handige plek.

Heb je zelf creatieve ideeën voor kerk-zijn in deze tijd, in de zomer of in de periode erna, laat het ons horen. En wil je delen hoe jij de kerk en de kerkdienst nu beleeft, geef het aan ons door.

Dirk de Bree, Corita Corbijn, Marinka Ruiter
toerusting-gemeenschap@nk-utrecht.nl

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Dirk de Bree (predikant)

Dirk de Bree is predikant van de Nieuwe Kerk