De Nieuwe Kerk (klimaat)waakt op 4/5 juli!

Je hebt er wellicht iets over gelezen; tijdens de gehele formatieperiode houden de klimaatwakers (deklimaatwakers.nl) de wacht voor een leefbare planeet. Dit doen zij overdag bij het Catshuis en ’s nachts vanuit woonkamers door heel Nederland. Duurzaamheid en goede zorg voor de schepping zijn voor de Nieuwe Kerk belangrijke thema’s. Daarom waken wij als Nieuwe Kerk met de klimaatwakers mee in de nacht van zondag 4 juli op maandag 5 juli.

Wat gaan we doen?
Van zondag 4 juli 20.00 uur tot maandag 5 juli 8.00 uur waken wij in de Nieuwe Kerk om zo biddend aandacht te geven aan en te vragen voor Gods schepping. Op zondag 4 juli van 20.00 uur tot 23.00 uur starten we in de Nieuwe Kerk met een thema-avond over klimaatverandering in relatie tot ons christenzijn. Inloop is vanaf 19.30 uur.
Deze avond is verdeeld in twee sessies na elkaar. De eerste sessie duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Dirk de Bree opent met een korte overdenking over de zorg voor de schepping, waarna klimaatwetenschapper Bart Verheggen (bartverheggen.nl) een ‘college’ geeft over klimaatverandering. In de tweede sessie van 22.00 tot 23.00 uur vertelt gemeentelid Matthijs van Pijkeren, werkzaam bij Tearfund, welke impact klimaatverandering heeft op mensen in armere delen van de wereld. Klimaatactivist en gemeentelid Rozemarijn van ’t Einde vertelt tot slot hoe zij in actie komt voor het klimaat. Tijdens beide sessies is er ruimte voor muziek, overdenking en gesprek. Uiteraard is het mogelijk om een of beide sessies te volgen.

Na 23.00 uur blijven we als Nieuwe Kerk de hele nacht waken voor het klimaat. Dit kan in de kerk, in groepjes van maximaal vier personen. Het heeft de voorkeur om een shift van twee uur op je te nemen, maar een shift van één uur kan ook. Tijdens de wake is er mogelijkheid om je op verschillende manieren te verdiepen in het thema klimaat- en ecologische crisis, samen te bidden, met elkaar in gesprek te zijn en/of rustig te mediteren.
Inschrijven voor de sessies is mogelijk via Billetto.
Inschrijven als klimaatwaker kan via de website van de klimaatwakers.

Wat je ook interessant zou vinden