De Nieuwe Kerk waakt voor het klimaat in de nacht van 4 op 5 juli!

In de nacht van zondag 4 op maandag 5 juli waakt de Nieuwe Kerk voor het klimaat! Doe jij mee? Je hebt er wellicht iets over gelezen; tijdens de gehele formatieperiode houden de klimaatwakers (deklimaatwakers.nl) de wacht voor een leefbare planeet. Duurzaamheid en goede zorg voor de schepping zijn voor de Nieuwe Kerk belangrijke thema’s en daarom doen wij mee aan dit initiatief.

Waken

Wil jij in de nacht ook een shift waken? Dat kan! Vanaf 23.00 uur waken we als Nieuwe Kerk de hele nacht voor het klimaat. Je kunt je inschrijven via deze link. Het heeft de voorkeur om dit in de kerk te doen, maar als je dat liever thuis doet, kan dat ook. Je kunt met meerdere personen waken. Tijdens de wake is er mogelijkheid om je op verschillende manieren te verdiepen in het thema klimaat- en ecologische crisis, samen te bidden, met elkaar in gesprek te zijn en/of rustig te mediteren. Na inschrijving ontvang je nadere instructies over het waken.

Thema-avond

Vóór 23.00 uur hebben we in de Nieuwe Kerk een thema-avond over klimaatverandering in relatie tot ons christenzijn. Inloop is vanaf 19.30 uur. De avond is verdeeld in twee sessies na elkaar. Om 20.00 uur openen gemeenteleden Matthijs van Pijkeren (werkzaam bij Tearfund) en Rozemarijn van ’t Einde (klimaatactivist) de avond met het waarom van de wake en met gebed. Vervolgens geeft klimaatwetenschapper Bart Verheggen (bartverheggen.nl) een ‘college’ over wat iedereen zou moeten weten over klimaatverandering. Daarna koppelt Dirk de Bree Barts verhaal aan de Nieuwe Kerk en ons christenzijn.

In de tweede sessie van 22.00 tot 23.00 uur vertelt Matthijs van Pijkeren (Tearfund) welke impact klimaatverandering heeft op mensen in armere delen van de wereld. Rozemarijn van ’t Einde vertelt tot slot hoe zij in actie komt voor het klimaat. Via deze link vind je een artikel van Lazarus over haar acties voor het klimaat. Tijdens beide sessies is er ruimte voor muziek, overdenking en gesprek. Uiteraard is het mogelijk om een of beide sessies te volgen.

Inschrijven voor de sessies is mogelijk via Billetto.

Wat je ook interessant zou vinden