De Veertigdagentijd in het gezin

Woensdag 22 februari starten de 40 dagen voor Pasen. Samen toeleven naar het feest van de Opstanding! Hoe geven jullie er dit jaar vorm aan? Laat je inspireren door alle ideeën hieronder en kies dat wat het beste bij jou en je gezin past. Mooie gezinsmomenten toegewenst! 

  1. De Wonderwolk heeft een hele mooie Paas-dank-kalender uitgegeven speciaal voor de allerkleinsten in de 40 dagentijd. Ook is er een gratis aftelkalender om te downloaden. Aanrader voor de 2-5 jarigen! (de hele website trouwens 😉
  2. Er zijn mooie gezinsdagboeken te koop: Willemijn de Weerd (HGJB) schreef deze en
    Samuel advies heeft een heel mooie opzetkalender met stickers en kaartjes uitgebracht. Erg uitgebreid en voor meerdere jaren te gebruiken. En dit boekje bevat voor iedere dag in de lijdenstijd een dagboekstukje met een gedeelte uit de Bijbel en gespreksvragen.
  3. In de kinderdiensten maken we gebruik van het materiaal van Bible Basics van het Nederlands Bijbel Genootschap. Wie? Wat? Waar! Is het thema dit jaar. In verschillende Bijbelverhalen zijn de mensen om Jezus heen in verwarring, wie is Hij toch? Met die vraag gaan we de komende 6 weken aan de slag in de kinderdiensten. Voor thuis is er een werkboekje om elke zondag mee aan de slag te gaan. Deze worden op zondag 26 februari uitgedeeld bij de kinderdiensten. Ben je er dan niet? Dan kan je hem zelf aanschaffen via de website.
  4. Ben je liever zelf creatief bezig? Dan kan je met je gezin een eigen kijktafel (van lego!) maken. Bijbelsopvoeden heeft een heel aantal ideeën. Een kalender samen maken kan natuurlijk ook. De Protestantse Kerk laat het je zien!

Wil je jouw idee of ervaring delen? Leuk en mooi om elkaar te inspireren en te bemoedigen!

Mail naar Corina

Wat je ook interessant zou vinden