De Veertigdagentijd met kinderen – Column Corina

Woensdag 17 februari starten de 40 dagen voor Pasen. Samen toeleven naar het feest van de Opstanding! Hoe geven jullie er dit jaar vorm aan? Hieronder een heel scala aan ideeen. Laat je inspireren en kies dat wat het beste bij jou en je gezin past. Mooie gezinsmomenten toegewenst!

Even niets online willen doen? Kies voor een dagboekje! God woont bij zijn volk is geschikt voor het hele gezin. De rode draad is vooral voor de wat oudere kids en De weg naar Golgotha is meer geschikt voor de wat jongere kinderen. Dit dagboekje is alleen voor de stille week dus als het straks opeens al bijna Pasen is kan je deze nog bestellen šŸ˜‰  Een uitgebreid pakket is hier te vinden.

Hierbij lees je de geschiedenis van de rijke jongeling en ga je als gezin aan de slag met het maken van een album. Kost wat meer tijd en kan je dus ook mooi als gezinsmoment op een avond doen!

Tear heeft ook een gezinsschriftje bij hun kalender die erg mooi moet zijn!
Voor de allerkleinsten (1-5 jaar) heeft de Wonderwolk een aantal mooie vormen om naar het Paasfeest toe te leven.

En ben je liever zelf creatief bezig? Dan kan je met je gezin een eigen kalender maken of een soort levensweg in elkaar zetten met 40 stappen waardoor je zichtbaar opweg gaat naar Pasen. Bible Basics, het materiaal wat we gebruiken bij de kinderdiensten, biedt ook veel ruimte om thuis te doen. Het is gratis online beschrikbaar nadat je je hebt aangemeld.
En dan is er ook de gebedskaart van de Nieuwe Kerk die we binnenkort door de brievenbus krijgen waarop een creatieve manier van bidden beschreven staat. Een mooi idee om extra aandacht te geven aan het bidden voor een ander en jezelf. Juist in deze tijd. Nog meer ideeen nodig voor het gebedsleven van je gezin? Check deze site van creatief kinderwerk en dit platform van 24/7 prayer!

Wil je jouw idee of ervaring delen? Leuk en mooi om elkaar te inspireren en te bemoedigen! Mail Corina.

Wat je ook interessant zou vinden