Derde predikant en geldwerving

Ruim twee jaar geleden hebben we als gemeente een visie op groei vastgesteld. Als kerkenraad werken we volop aan de implementatie van deze visie. Een belangrijke stap daarin is de start van onze lokatie Wilhelminapark geweest.

Tot onze blijdschap zien we zowel in Wilhelminapark als ook in Wittevrouwen dat er dit jaar steeds meer mensen de diensten bezoeken en dat het goed vol zit. De nieuwe kerk groeit dus nog steeds door. Een grote zegen!

In de visie hebben we ook uitgesproken dat als de groei zich doorzet het aanstellen van een derde predikant noodzakelijk wordt. Dat moment is wat de kerkenraad betreft aangebroken. In 2023 willen we een derde predikant gaan werven om te zorgen dat het medewerkersteam van predikanten en kerkelijkwerkers wordt versterkt om de groeiende werkdruk aan te kunnen. 

We moeten in deze groei plannen nu wel een extra beroep doen op jullie als gemeenteleden. De extra kosten die de lokatie Wilhelminapark met zich mee brengt, de sterkte inflatie die leidt tot hogere kosten voor o.a. medewerkers en de hoge energie kosten maken dat de kosten voor een derde predikant financieel niet in de huidige begroting kan worden ingepast. Er is een gat van ca. €85.000,- om dat te kunnen realiseren.

Als kerkenraad willen we daarom dit jaar o.a. de actie kerkbalans gebruiken om aan jullie te vragen je toezegging te verhogen om een derde predikant mogelijk te maken. In januari ontvangen jullie deze brief weer. Als er genoeg wordt toegezegd kunnen we starten met de werving. 

We realiseren ons dat het niet voor iedereen makkelijk zal zijn om meer te geven. We roepen iedereen op die wel financiële ruimte heeft om bij te dragen voor de derde predikant.

De Kerkenraad

Wat je ook interessant zou vinden