Kerkdienst 17 december over Ruth

Komende zondag ben je welkom bij de kerkdienst om 10.00 uur. Dominee Martijn van Laar zal preken over Ruth 1, en dan met name vers 16-17. Een indringend verhaal over Naomi die man en zonen verliest. Er vallen woorden als bitterheid, boosheid, ‘God heeft zich tegen mij gekeerd’, zegt ze ergens. Maar in al haar donker is er haar schoondochter Ruth, een knipoog van God, die Naomi niet wil verlaten.

‘Vraag mij toch niet langer u te verlaten en terug te gaan weg van u. Waar u gaat, zal ik gaan, waar u slaapt zal ik slapen, uw volk is mijn volk, uw God is mijn God…’. Mooi als je zulke mensen om je heen hebt. Ontroerende woorden die vooral iets van God zelf weerspiegelen. De naam van Jezus is Immanuel: God met ons. Hij week niet van onze zijde… Dat zullen we vieren met Kerst.

Wat je ook interessant zou vinden