Een extra rustpunt in de week

Op 26 oktober was de laatste avond van de ministrycursus in de Nieuwe Kerk. Joshua deelt zijn ervaring.


Waarom ben je de cursus gaan doen?
“Voor een deel was het nieuwsgierigheid: wat zijn de gedachten achter ministry in onze kerk? Ik vind het zelf prettig om tijdens of na een dienst voor me te laten bidden, dus wilde ook ontdekken of het bij me past om dit ook zelf te doen – aangemoedigd door Inge, mijn vrouw, overigens. En bovendien werd het gepitcht als een verdieping voor je gebedsleven – en dat wilde ik wel!”

Hoe heb je de cursus ervaren?
“Het was een extra rustpunt in de week: een avond waarin expliciet ruim de tijd is om met elkaar te bidden. Dat kwam door de opzet van de avonden: 1 uur theorie, 1 uur in groepjes praktijk.
Overigens is in slechts 5 avonden in de theorie-uren wel zoveel aan bod gekomen, dat we daar net zo goed 10 avonden over hadden kunnen vullen wat mij betreft! Maar het was zo een hele boeiende kennismaking met ministrygebed.”

Wat neem je mee van de cursus?
“In de eerste plaats Gods betrokkenheid op onze levens, die ik heb mogen ervaren in het bidden. De rijkdom van stilte en het uitnodigen van de Geest, van luisteren, in het gebed. Daar wil ik niet meer zonder!”

Wil jij ook de ministrycursus volgen? De eerstvolgende gelegenheid is bij De Lichtboog in Houten op maandag 22 januari 2018. Meer informatie en opgave via de site van New Wine.

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Nancy Breekveldt (ouderling gebed)

Nancy Breekveldt is samen met haar man, Jaap Breekveldt, ouderling Gebed.