Feestelijke eindejaarsactiviteiten jongerenwerk Utrecht

“Het jeugdwerk in de stad bloeit”, zegt Nico Arendsen, jeugdwerker voor PKN-kerken in Utrecht, in een update. Dat kunnen de ouders zelf ervaren, want om voor de jongeren het jaar 2017 feestelijk af te sluiten is er 22 december een laatste clubavond. Geen gewone, maar één waar ook alle ouders van harte welkom zijn. Ook het jaarlijkse schaatsuitje komt eraan.

Waar is God volgens jongeren zichtbaar in de stad?

Nico Arendsen: “Het clubwerk van het Interkerkelijke Jeugdwerk in Utrecht (IKJU) staat aan alle kanten in bloei. We zijn dit seizoen flink gegroeid en zien in elke club mooie vriendschappen ontstaan. Met ongeveer 15 vrijwilligers zorgen we er elke twee weken voor dat er clubs zijn voor kids vanaf groep 5 tot aan jongeren die klaar zijn met de middelbare school. Elke twee weken komen er zeker 80 kids en jongeren naar de clubs toe. We zijn blij dat het clubwerk groeit en met de rol die het speelt voor de kids en jongeren.”

De jongeren van Young zijn laatst op zoek geweest naar waar God zichtbaar is in de stad. Arendsen: “Voor sommige jongeren was een stromende fontein een beeld dat God liet zien, voor anderen was een verkeersbord een symbool voor Gods rechtvaardigheid en voor weer een ander was een stoel een teken voor Gods vaderhart en dat we altijd op schoot mogen zitten. Mooi om hierin te leren van elkaars zienswijze en geïnspireerd te worden.”

Door de groei van het IKJU is het soms ook zoeken naar hoe het karakter van verbinden vastgehouden kan worden.

Wie mee wil draaien in het jeugdwerk of op een andere manier wil ondersteunen, kan contact opnemen met jeugdwerker Nico Arendsen.

Feestelijke afsluiting 2017 en schaatsuitje

Om het jaar feestelijk af te sluiten is er 22 december een laatste clubavond. Geen gewone maar één waar ook alle ouders van harte welkom zijn. Vanaf 19.15 is er in de Jeruzalemkerk van alles te doen; workshops, spelletjes, film en chocomel. Kom gezellig met elkaar het begin van de vakantie vieren bij de clubs.

Tijdens de vakantie is er weer het jaarlijkse schaatsuitje van het IKJU. Op vrijdag 29 december verzamelen we om 12.00 uur bij de Jeruzalemkerk. Vandaar vertrekken we naar de Vechtsebanen. Om 16.00 gaan de banen dicht en vertrekken we terug naar de Jeruzalemkerk waar we met elkaar een patatje eten. Opgeven voor het schaatsen kan via Nico Arendsen.

Er is ook hulp van ouders nodig voor het rijden en om aanwezig te zijn bij het schaatsen, dus graag ook doorgeven als er geholpen kan worden.

Kosten voor het schaatsen en patat zijn € 7,50 voor kinderen tot en met 12 jaar en € 11,00 voor iedereen van 13 jaar en ouder.

Wat je ook interessant zou vinden