Gebedsavond donderdag 9 november

Een week na dankdag is er weer een gebedsavond, waar we danken en bidden voor de gemeente, voor de wereld en voor persoonlijke onderwerpen. We staan ook stil bij het woord dat GertPaul op 4 december 2016 met ons deelde en bidden wat dat ons nu te zeggen heeft.

Jezus heeft gezegd: “​Ik verzeker het jullie nogmaals: als twee van jullie hier op aarde eensgezind om iets vragen, wat het ook is, dan zal mijn Vader in de hemel het voor hen laten gebeuren. Want waar twee of drie mensen in mijn naam samen zijn, ben ik in hun midden.” (Mattheus 18: 19-20)

Waarom is een gebedsavond eigenlijk nodig, je kunt toch ook thuis zelf bidden? Een goede vraag en misschien stel jij die ook als je deze uitnodiging leest. Het is prachtig als mensen thuis bidden voor de Nieuwe Kerk en voor alles wat er speelt in de wereld en in je eigen leven. Toch is samen bidden niet voor niets. Dat kun je lezen in de tekst uit Mattheus 18, maar er staan meer beloften in de Bijbel over samen en eensgezind bidden. En het zijn niet alleen de teksten die je aansporen om mee te bidden in de kring, want ook de ervaring van gezamenlijk bidden is verrijkend en bijzonder. Je leert van elkaar en met elkaar en het geeft je de moed om door te gaan. Deze avond willen we niet alleen danken en bidden, maar ook nog een keer luisteren naar de woorden van GertPaul, omdat die destijds velen raakten. We hebben ze gehoord en er is achter de schermen ook gehoor aan gegeven, maar misschien dat er nog meer in zit waar we alert op worden gemaakt.

Mocht je er niet bij kunnen zijn, maar wel een onderwerp van voorbede willen inbrengen, dan kun je dat mailen. We wensen je veel zegen toe bij het inhoud geven aan je eigen gebedsleven en zien ernaar uit om je te ontmoeten.

Gegevens op een rij:
Tijd: donderdag 9 november 20.00 – 21.30 uur
Plaats: Nieuwe Keten, de pianozaal
Dank & voorbede: stuur een e-mail.

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Nancy Breekveldt (ouderling gebed)

Nancy Breekveldt is samen met haar man, Jaap Breekveldt, ouderling Gebed.