Gebedskring in corona tijd

In de dienst van zondag zal Bisschop Zac spreken over bidden in corona tijd. Ik hoop dat hij ons inspireert tot bidden met verwachting en uitzien naar de Heilige Geest. Bidden in corona tijd is wat een aantal nieuwekerkers elke donderdagavond doen. We komen online een half uur (van 20.30 tot 21.00 uur) bij elkaar om te bidden voor thema’s die ons bezig houden of gebedsverzoeken die zijn gedaan. Elke keer heeft de gebedstijd een ander thema, afhankelijk van de tekst waar mee geopend wordt. Het mooie is dat de ene keer de zorg en zwaarte benoemd wordt, maar een andere keer juist de dank voor wat goed en mooi is. 

Volgende week donderdag 28 mei, 3 dagen voor Pinksteren, zullen we speciaal bidden om de vervulling door de Heilige Geest voor ieder persoonlijk, voor onze gemeente maar ook voor de kerk en de wereld. Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen of om gebedsvragen door te geven. Als je je als deelnemer opgeeft ontvang je wekelijks aan het begin van de donderdagavond een link waarmee je kunt inschakelen. Die kun je gebruiken of niet, als het een week niet lukt om erbij te zijn.

Gebedsverzoeken worden hoe dan ook meegenomen in de voorbede. Je kunt mailen naar gebed@nk-utrecht.nl  

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Lydia Kansen-Brasz (predikant)

Lydia is sinds september 2013 predikant van de Nieuwe Kerk. Speerpunt van haar werk is geestelijke begeleiding van mensen, als groep of individueel. Allerlei vormen en manieren van gebed zijn daarbij erg belangrijk.