Geloven in een nieuwe levensfase

Als kerk willen wij een plek zijn waar jongwerkenden zich thuis voelen. Daarom denkt sinds najaar 2020 een groep mensen binnen de kerk na over de vraag hoe werken en geloven goed tot elkaar in verhouding staan en met elkaar verbonden zijn. 

Begin dit jaar hebben jullie via de Nieuwsflits een uitnodiging ontvangen om mee te doen aan een enquête met vragen over welke thema’s spelen met betrekking tot geloven en werken. Dank jullie wel voor alle reacties. De reacties waren divers, met toch een gedeelde conclusie: het verbinden van geloven en werk verdient thematisch aandacht.

Ook hebben jullie rijke input gegeven over welke thema’s dan aandacht verdienen. De komende tijd denken we met plezier na over hoe we deze thema’s goed aandacht kunnen geven: door het delen van ervaringen van mensen in deze levensfase, door een expert zijn/haar visie te laten geven of door een breder beeld te schetsen dan het “standaard” christelijk perspectief te schetsen.

We zoeken daarin ook naar andere, nieuwe vormen om het thema voor het voetlicht te brengen. We zijn als werkgroep nu in de fase dat we denken over thema-avonden, webinars of podcasts. Voor de zomer hopen we een richting te kiezen, waar we in het komende seizoen concreet handen en voeten aan geven. Heb je vragen, opmerkingen en/of ideeën? Stuur een mail naar Stephan of Nilco

Wat je ook interessant zou vinden