Haal het klooster je huis in – de kloosterapp

Sinds ik een aantal maanden geleden door een vriend werd gewezen op een voor mij onbekende app, ben ik er sindsdien laaiend enthousiast over geworden. Dus voor mij een reden om dit te delen.

In een tijd waarin ik het lastig vind om rust te nemen, stil te worden en mij op God te richten, zijn alle hulpmiddelen wat mij betreft welkom. Ik heb mij al vaak voorgenomen om naar het klooster te gaan (wat nog steeds een voornemen is) omdat daar stilte en een algehele sfeer om God te zoeken zo aanwezig is – iets wat mij thuis vaak ontbreekt. En nu blijkt er een app (Bidden Onderweg ) die dit in een light-versie brengt. Gewoon thuis op de bank!

Deze podcast is een initiatief van de Jezuieten. De podcasts duren ca. 10 á 12 minuten. Ze hebben een standaardopbouw van mooie muziek, een bijbeltekst, vragen die gesteld worden om op te kauwen, weer mooie muziek en nogmaals dezelfde bijbeltekst. Tot slot eindigt het met wederom een paar vragen en mondt uit in een gebed. De app brengt mij als het ware bij God. Ik merk dat ik na de 10 minuten ben ‘warmgedraaid’: ik zou nog rustig een half uur in diezelfde stilte en bezinning kunnen blijven zitten. Meestal doe ik dat niet, maar het geeft iets aan over de rust die ik door deze app ervaar.

Het is erg laagdrempelig vanwege de 10 minuten en is op elk moment te gebruiken (ook op weg naar je werk). En het werkt verdiepend door elke keer uitgenodigd te worden om bijbelteksten te overdenken, door met mooie meditatieve muziek je op God te richten en met Hem in gesprek te gaan.

Kortom: als je dezelfde behoefte aan stilte (en de moeite om dit te vinden) herkent, is dit een app die je mogelijk hierbij zou kunnen helpen.

Je kan de gebedspodcast downloaden via de App (iOS en Android). Je kan ze ook gewoon beluisteren op de homepage.

Wat je ook interessant zou vinden