Happietaria Utrecht van 7 februari t/m 14 maart

Lekker uit eten en tegelijkertijd doneren aan het goede doel? Dat kan! Happietaria is een pop-up restaurant dat gerund wordt door studenten en vrijwilligers. De opbrengst gaat naar het goede doel: het bestrijden van geweld tegen vrouwen, een project van stichting Tear. Happietaria is van 7 februari t/m 14 maart geopend in het Johannescentrum te Moezeldreef 400 in Overvecht.

Het doel

In Colombia traint Tear via haar lokale partner kerken in het uitreiken naar slachtoffers van fysiek en seksueel geweld. Tijdens de jarenlange burgeroorlog zetten gewapende groeperingen seksueel geweld systematisch in als oorlogsstrategie. Zij ontwrichtten hiermee hele dorpen en lieten een spoor van verwoesting achter: verwoesting van zelfvertrouwen, familierelaties, lichamelijk en psychisch welzijn en economische zelfredzaamheid. Slachtoffers leren door het project de stilte en taboes te doorbreken en een veilige haven te creëren voor degenen die dit doorgemaakt hebben.

Praktische informatie

Van 7 februari t/m 14 maart is Happietaria geopend in het Johannescentrum te Moezeldreef 400 in Overvecht. Reserveren? Kijk op happietaria-utrecht.nl/reserveren. Helpen? Elke avond hebben we vrijwilligers nodig in de keuken, de bediening en achter de bar. Meld je aan via de website van Happietaria.

Wat je ook interessant zou vinden