Wie heeft er ook een hart voor moslims?

Lourien van der Molen is al een aantal jaar vanuit de Nieuwe Kerk actief bezig om contacten aan te gaan met moslims. Door de jaren heen zijn er veel relaties ontstaan en heeft zij allerlei activiteiten georganiseerd. Denk aan de actie om kleding te delen met vluchtelingen. Of de whatsappgroep om te bidden tijdens de ramadan.

Lourien wil deze missie vanuit de Nieuwe Kerk heel graag met meer gemeenteleden vormgeven. Daarom bij deze de vraag: heb je hart voor moslims en vluchtelingen? Wil je de liefde van Jezus delen met deze prachtige mensen? Neem dan contact op met Lourien. Zij denkt graag met je mee / en nodigt je uit om met haar mee te denken/doen.

Zelf schrijft zij n.a.v. een van de contacten:

“Ik koom pepe..” Saida* heb ik op maandagmiddag even bezocht. Ze woont bij mij in de buurt. Met haar man en 4 kinderen woont ze in een appartement. Ze is hoogzwanger. Ik vraag hoe het gaat. Ze vertelt dat ze pijn heeft in haar rug en haar buik. Ze denkt dat de baby snel komt. We praten wat over haar kinderen. Over school. Over wanneer haar dochters gaan trouwen. Ik bezoek haar eens per 3 weken. En zo oefent ze een beetje met het Nederlands. Haar man spreekt al iets beter Nederlands, want hij is al bezig met de inburgeringscursus. Als Saida er niet uitkomt, roept ze hem erbij. Dan blijkt soms toch dat Saida en ik elkaar niet helemaal goed hadden begrepen, maar ja, dat geeft niet zo. We lachen, ik eet wat mee van hun Syrische lunch en drink Arabische koffie. Als ik wegga, vraag ik of ze me wil laten weten als de baby er is. Dat zal ze doen. Dinsdagochtend krijg ik een berichtje: ik koom pepe. Gelukkig wist ik dat de baby eraan zat te komen. Anders had ik het erg lastig gevonden dit te ontcijferen:)

(* niet haar echte naam)

Lourien van der Molen

Dirk de Bree

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Dirk de Bree (predikant)

Dirk de Bree is predikant van de Nieuwe Kerk