Herdenking omgekomen vluchtelingen 10 december 2017

Op 10 december 2017, de internationale dag van de Rechten van de Mens organiseert de Utrechtse Raad van Kerken een herdenking van omgekomen vluchtelingen en migranten op weg naar Fort Europa. De herdenking vindt plaats van 16.00-17.00 uur op de Stadhuisbrug, Oudegracht, Utrecht.

Deze herdenking heeft de vorm van een wake, voorgangers zullen zijn pastor Marieke Sillevis Smitt en pastor Tecleab Habte.

Voorafgaand aan de wake is er een inhoudelijk programma over vluchtelingen in Europa, met medewerking van Professor Mirjam van Reisen ,hoogleraar aan de universiteit van Tilburg, en de heer John van Tilborg, directeur van de stichting INLIA Groningen. Professor Mirjam van Reisen zal
ingaan op het gevaar van trafficking van mensen of hun organen, met name van vluchtelingen uit Eritrea. De heer John van Tilborg zal ingaan op het werk van Dr. Pietro Bartoli, arts op Lampedusa, die elke vluchteling die op Lampedusa aankomt, levend of dood, onderzoekt.

Dit voorprogramma vindt plaats van 14.00-15.30 uur in de Domkerk te Utrecht.

Opgave voor het voorprogramma is gewenst, u kunt zich aanmelden via de mail bij Ds. Marieke Sillevis Smitt. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie.

Kennisgeving/uitnodiging herdenking

Wat je ook interessant zou vinden