Interkerkelijk Diaconaal Samenwerkingsverband

Introductie
Afgelopen zomer hebben Willemijn, Mardine en David met veel plezier Dabar gedaan. Als diaconie steunen wij het werk van Dabar en wij zijn dan ook blij dat ook dit jaar drie gemeenteleden hard meegewerkt hebben op verschillende campings. Willemijn, Mardine en David vertellen jullie graag iets over hun ervaringen. En misschien ben jij volgend jaar wel enthousiast!


Pop-up camping
Wij, David en Mardine, hebben ons in mogen zetten bij een nieuw concept van Dabar: een pop-up camping.
Bij een boer op zijn erf hebben wij in een team met 3 anderen een camping geleid, waar de gasten bestonden uit mensen met een minimum inkomen. Dit waren gezinnen die meestal al een aantal jaren niet op vakantie waren geweest, of zelfs nog nooit.

We organiseerden verschillende activiteiten voor de kinderen en volwassenen, maar waren tegelijkertijd ook bezig met meer praktische dingen, zoals koken. Dit deden wij gezamenlijk met campinggasten, waarbij we mooie gesprekken met hen hebben gehad. Culturele en religieuze grenzen leken weg te vallen en er was onderling ruimte voor echte interesse en verbondenheid. We hebben ervaren dat God erbij was en de campinggasten die weken rust heeft gegeven in hun vaak zo moeilijke leven.

Camping op de VeluweIk
Willemijn, ben samen met 9 teamleden, 2 mentoren en 2 campingpastors een week op een camping op de Veluwe geweest. Al snel voelden we ons gedurende de week verbonden met elkaar. Samen een missie hebben op de camping zorgde voor eenheid binnen het team, terwijl sommige van ons elkaar nog maar kort kenden.

Een klein inkijkje te geven in de week: ’s ochtends verzorgden we bijbelclubs voor kinderen en tieners waar ook veel niet-christelijke jeugd op afkwam. Het was bijzonder om hen iets over de Bijbel en Gods liefde te mogen vertellen! In de middag en avond organiseerden we allerlei activiteiten voor jong en oud, bijvoorbeeld een volleybaltoernooi, bakwedstrijd, bosspel of wildspotwandeltocht. Elke avond werd afgesloten met een overdenking.

Gedurende de week voelden we ons ook sterk verbonden met God. We hebben veel gebeurtenissen en indrukken in gebed bij Hem gebracht en ervoeren Zijn aanwezigheid. Zoals onze campingpastor zei: Gods Geest waaide over de camping. Zo stelde een meisje van 6 jaar de vraag: ‘Wie is God eigenlijk?’. Een teamlid mocht met haar in gesprek gaan en met haar bidden. Later in de week mochten we zien wat voor impact dit op haar had gemaakt. We zijn God dankbaar voor de mooie week die we mochten hebben en bidden dat Hij Zijn werk voortzet!´

Wat je ook interessant zou vinden