Jacobidebat ‘Zinnig zoeken’

Zinnig zoeken: waar vinden we een spiritueel thuis?
Anno 2022 is zingeving op vele plekken te vinden, zoek maar eens op de hashtag #thisismychurch, waarmee mensen de plekken delen waar zij geluk ervaren. Inspirerende plaatjes van hiken, mountainbiken en de sportschool passeren dan de revue, maar ook het Tivoli en de kerk. Steeds vaker geven we een individuele invulling aan zingeving.

Het gezamenlijke aspect lijkt daarmee weg te vallen. Is dat erg, of hoort die flexibiliteit er vandaag de dag nu eenmaal bij? En is zingeving bij uitstek individueel gericht of kan het ook breder getrokken worden dan dat? In dit Jacobidebat gaan we in gesprek over over het zoeken van zingeving en het vinden van een spiritueel thuis.

Deze editie van het Jacobidebat wordt georganiseerd in samenwerking met de Protestantse Kerk. Deze avond gaan Annemiek Schrijver (presentator van De verwondering), René de Reuver (scriba van de Protestantse Kerk) en Pauline Weseman (journalist en auteur van het nieuw te verschijnen boek Ziel zoekt zin) met elkaar in gesprek over sporen van zingeving in de samenleving, nieuwe vormen van zingeving en de rol die het christendom daarin inneemt. De
avond wordt gepresenteerd door Elbert Smelt, onder meer presentator van de podcast Kerk&Ik.

Op maandag 31 oktober ben je welkom voor dit debat in de Jacobikerk in Utrecht (St. Jacobsstraat 171). De avond begint om 20.00 uur; vanaf 19.30 is de zaal open. Meld je (gratis!) aan voor dit Jacobidebat via viajacobi.nl!

Wat je ook interessant zou vinden