Kerkdienst 11 november | opdraagdienst

Zegenen is het goede van God over iemands leven uitspreken. Dat is niet zomaar iets in de trant van ‘op hoop van zegen’. Ik las de volgende mooie omschrijving: De zegen is een gebed gedragen door de belofte. De zegen is een belofte gedragen door gebed. Met die zegen gaan wij aan het eind van elke dienst het leven in, zo ook zondag weer.

In deze dienst zullen Davi Marinus Leen Walraven, Hidde Foppe Hovinga en Micha Matteo van der Molen heel persoonlijk de zegen van God ontvangen als ze worden opgedragen in de gemeente.

In de zegen zien we de vrijgevigheid van God, wat het thema is van de huiskringen komende week.

De serie over God is goed zijn we begonnen bij het levensverhaal van Jacob, toen we ontdekten hoe hij gaandeweg gevormd wordt tot een leven naar Gods bedoeling. Zondag lezen we verder in Genesis 27 t/m 28: 5 over de manier waarop Jacob gezegend wordt. Hij blijkt nog heel wat te moeten leren in vertrouwen op de belofte, die God had gedaan.

Van harte uitgenodigd in de dienst, hoe dan ook: vrede en alle goeds.

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Lydia Kansen-Brasz (predikant)

Lydia is sinds september 2013 predikant van de Nieuwe Kerk. Speerpunt van haar werk is geestelijke begeleiding van mensen, als groep of individueel. Allerlei vormen en manieren van gebed zijn daarbij erg belangrijk.