Kerkdienst 11 oktober | opstaan tegen en bidden voor

Terwijl we ons als kerk (terecht) zorgen maken over het virus wat rondwaart en de maatregelen die ook de kerkdiensten treffen, gebeurt er natuurlijk veel meer in de wereld.

De michacursus die we met de huiskringen volgen daagt ons voortdurend uit verder te kijken en ons te richten op het koninkrijk van God. God is een God van recht en zijn rijk kenmerkt zich door recht. Onrecht past daar niet bij. Gods koninkrijk zoeken heeft daarom alles te maken met het ‘opstaan tegen onrecht en het bidden voor recht’. (deze dienst is de voorbereiding op bijeenkomst 2 van de cursus).

We lezen in1 Samuel 17, het beroemde verhaal over David en Goliath. David laat zich niet verlammen door de hoon en de spot van Goliath, moedig gaat hij het gevecht aan met de reus. Wat heb jij nodig om op te staan tegen onrechtvaardige reuzen in deze tijd? Hoe kun je je oefenen in het kleine om paraat te staan als het grote zich aandient?

Vragen die je uitnodigen om in Jezus’ naam voor de dag te komen.Helaas gaat de geplande belijdenisdienst niet door. Wat had het mooi geweest om juist op deze zondag getuigen te mogen zijn van het ja-woord van een aantal nieuwe ‘Davids’ in de kerk. Hun ja-woord en getuigenissen houden we nog te goed.In de dienst luisteren we o.a. naar ‘Hemel dichterbij‘, prachtig lied ook ter voorbereiding op de dienst. Gezegende zondag!

Wat je ook interessant zou vinden