Kerkdienst 11 september | Thema: Blijven?!

Waarom blijven op een plek, terwijl je de kans loopt ergens anders iets leuks mis te lopen? Waarom volharden in geloof, terwijl dat je eerder confronteert met ingewikkelde vragen dan dat het je plezier geeft?

Vandaag hoorde ik iemand zeggen: je bent als christen een dwaas, een nar in de huidige cultuur. Sterker nog. Zij zei: wij zijn geroepen tot dwaasheid, omdat wij zien wat anderen niet zien. Want we praten over zonde, terwijl de meeste mensen deugen. Wij brengen goed nieuws, terwijl de ene crisis op de andere volgt en we geloven in een God, terwijl de meeste mensen vooral in zichzelf geloven.  

In de dienst van zondag gaan we kijken naar een filmpje van Ellen en GertPaul, die in Bergen (Noorwegen) werken onder studenten om hen te laten kennismaken met dat leven als een dwaas (= christen). Na de diensten is er een teams-ontmoeting om je vragen te kunnen stellen over wat zij doen, waarom en hoe en  . . . 
In de dienst gaat het over blijven (Johannes 15), wat op het eerste gehoor klinkt als outdated en misschien zelfs dwaas. Maar met een beetje uitzoomen zie je ook nog iets anders. Ik hoop dat je mee kijkt en verrast wordt en wens je hoe dan ook vrede en alle goeds.
Lydia

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Lydia Kansen-Brasz (predikant)

Lydia is sinds september 2013 predikant van de Nieuwe Kerk. Speerpunt van haar werk is geestelijke begeleiding van mensen, als groep of individueel. Allerlei vormen en manieren van gebed zijn daarbij erg belangrijk.