Kerkdienst 23 januari | Groter dan ik

Na een aantal maanden afwezigheid hoop ik zondag weer voor te gaan in de diensten in Wittevrouwen en Wilhelminapark. Dat vind ik vooral heel mooi, want wat heb ik me enorm gesteund gevoeld door jullie, nieuwekerkers. Iemand zei: Het is bizar hoeveel medeleven jij krijgt en ik vermoed dat hij gelijk heeft. En tegelijk is het ook een beetje spannend, hoezeer ik me ook welkom terug voel. Of misschien wel juist omdat ik me zo welkom terug voel en ik de opdracht (!) heb gekregen om voorzichtig het werk weer op te pakken. 

Het thema van de dienst is de titel van een liedje van Froukje Groter dan ik. We lezen psalm 124, een lied dat uitloopt op de zin waarmee we elke dienst beginnen: Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft. Over het samengaan van die twee gaat het zondag, nadat we hebben gezegd/gezongen: wees welkom Geest van God, leer ons te leven. Weet dat je zeer welkom bent in de dienst, live en ook nu dat voor de meesten nog steeds online is. Hoe dan ook wens ik je van harte vrede en alle goeds, 
Lydia

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Lydia Kansen-Brasz (predikant)

Lydia is sinds september 2013 predikant van de Nieuwe Kerk. Speerpunt van haar werk is geestelijke begeleiding van mensen, als groep of individueel. Allerlei vormen en manieren van gebed zijn daarbij erg belangrijk.