Kerkdienst 23 mei | het Pinksterfeest

Hoe mooi dat juist op deze bijzondere feestdag Jolien Ramaker – Sturm publiekelijk haar geloof zal belijden, waarna zij het water ingaat om gedoopt te worden.

Ik vind het altijd weer een indrukwekkende verbeelding van wat het betekent om met Christus te sterven en op te staan in nieuw leven. Jolien zal in haar getuigenis vertellen hoe zij de weg van het geloof is gegaan en ook het lied dat we aansluitend horen is daarin heel sprekend: I’m no longer a slave of fear. I am a child of God.

Als iets kenmerkend is voor Pinksteren, dan is het dat de Heilige Geest mensen in vuur en vlam zet om te getuigen van Jezus, de Opgestane Heer. Op die eerste pinksterdag klonk het getuigenis in verschillende talen en was het te zien in krachtige daden. 
Wij gaan lezen uit Handelingen 2: 36-42, verzen die volgen op de toespraak van Petrus na de uitstorting van de Heilige Geest. Centraal staan vers 42 en 43, waar de kenmerken van de eerste christelijke gemeente worden weergegeven.
In onze beide kerken aanbidden we God met dezelfde liederen en horen we dezelfde verkondiging. Ik hoop dat je het (nog) kan opbrengen in te schakelen om er online bij te zijn en te ontdekken wat de Geest te zeggen heeft. Ik wens je hoe dan ook pinksterdagen van zegen en inspiratie.

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Lydia Kansen-Brasz (predikant)

Lydia is sinds september 2013 predikant van de Nieuwe Kerk. Speerpunt van haar werk is geestelijke begeleiding van mensen, als groep of individueel. Allerlei vormen en manieren van gebed zijn daarbij erg belangrijk.