Kerkdienst 25 december | Kerstmorgen | Thema: Ik kan niet wachten

Vorige week raakte ik in gesprek met een islamitische vrouw, die geregeld bij ons komt. Ze vond de adventsster en kersttafel bijzonder mooi en vroeg wat we als christen precies gaan vieren. Ik raakte opnieuw onder de indruk toen ik vertelde dat God zelf naar onze wereld is gekomen in Jezus, het kind van Maria. Wat zo makkelijk kan klinken als een al te bekend verhaal, stemde haar en mij blij verwonderd. 

Dat geweldige gebeuren gaan we vieren in de diensten op zondag, eerste kerstdag. We sluiten het adventsproject van de kinderen af en zingen van het wonder van de komst van Jezus. De kinderen zingen, met begeleiding van de tienerband, het lied dat ze hebben geoefend en wij zingen ook vooral bekende kerstliederen. Hoe fijn dat dat na 2 jaar weer kan. 
Je bent van harte uitgenodigd om erbij te zijn, 10.00 uur in Wittevrouwen en 11.15 uur in Wilhelminapark, en mee te zingen of juist te luisteren, om betrokken te zijn of nog een beetje te beschouwen.
Hoe dan ook wens ik je van harte zegen toe:
Moge de baby van Bethlehem je vrede geven.
Moge het kind van Nazareth je vreugde geven.
Moge de man van Galilea je kracht geven.
Moge de Messias van Golgotha je moed geven.
Moge de opgestane Jezus je hoop geven
En de opgevaren Christus een voorsmaak van zijn glorie.

Lydia

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Lydia Kansen-Brasz (predikant)

Lydia is sinds september 2013 predikant van de Nieuwe Kerk. Speerpunt van haar werk is geestelijke begeleiding van mensen, als groep of individueel. Allerlei vormen en manieren van gebed zijn daarbij erg belangrijk.