Kerkdienst 28 augustus | Thema: Goed gestemd | Avondmaal

Wat is het belangrijk dat de instrumenten in een band of orkest goed zijn gestemd voor het concert begint. Een goede start is belangrijk, zoals iedereen weet die weleens met een valse start is begonnen. Aan het eind van de vakantie en net voor startzondag staan we stil bij onze start van een nieuw seizoen als gemeente en als individueel gelovige. Stemmen we af op dat wat er toe doet of op dat wat vergeefs en vluchtig is?

Een aantal jaren geleden heb ik met enkele groepen een discipelschapscursus gevolgd. Omdat dat zulke mooie avonden opleverde kreeg/krijg ik met enige regelmaat de vraag of er weer zoiets komt. Helaas blijkt het niet haalbaar om de cursus dit seizoen aan te bieden, maar het is mijn plan om in de diensten aandacht te geven aan hoe te leven als ‘discipel/leerling/gelovige/twijfelaar’. Meestal zijn we niet 1 van deze, maar een mix van allemaal tegelijk. Ook geestelijke oefeningen die bij de cursus hoorden zal ik aanreiken voor wie dat wil. De eerste oefening was en is ook nu: slapen.
Slapen? Een geestelijke oefening? Ja zeker. In Psalm 127 zegt Salomo: Hij geeft het zijn lieveling in de slaap. Wij mogen altijd beginnen met ontvangen. Over het hoe en wat horen we zondag niet alleen, we gaan het ook proeven in brood en wijn als we samen het Avondmaal vieren. Ik hoop je te zien om 10 uur in Wittevrouwen of om 11.15 uur in Wilhelminapark. Weet je welkom, maar hoe dan ook vrede en alle goeds.
Lydia 

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Lydia Kansen-Brasz (predikant)

Lydia is sinds september 2013 predikant van de Nieuwe Kerk. Speerpunt van haar werk is geestelijke begeleiding van mensen, als groep of individueel. Allerlei vormen en manieren van gebed zijn daarbij erg belangrijk.