Kerkdienst 4 december | Wilhelminapark

Een bijzondere babyshower

Op de tweede zondag van advent zien we hoe God  in de doop zijn naam verbindt aan de kleine Siem en Welmoed. God, die niet een abstract begrip is, maar die handelend en levend in de geschiedenis te zien is. Dat geldt voor de geschiedenis van één enkel mens en van de wereld als geheel. Die beweging zien we in het lied dat Maria zingt (Lucas 1: 46-56) als zij haar nicht Elisabeth ontmoet en deze haar zegent vanwege het bijzondere kind dat Maria verwacht. 

Maria, icoon van genade, is de titel van het beste theologische boek van vorig jaar. In dat boek pleit Huijgen voor een herwaardering van Maria: ‘Ik heb ontdekt dat Maria een venster opent naar wie God is’. Dat is op zijn minst opmerkelijk, want het is geschreven vanuit een protestantse blik en die staat doorgaans niet bekend om de aandacht voor Maria.  

Weet je zeer welkom om te ontdekken welk revolutionair lied Maria zingt. De doopdienst van deze zondag is in de  gemeente NK Wilhelminapark, waar de dienst om 11.15 uur begint. Hoe dan ook wens ik je vrede en alle goeds

Lydia

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Lydia Kansen-Brasz (predikant)

Lydia is sinds september 2013 predikant van de Nieuwe Kerk. Speerpunt van haar werk is geestelijke begeleiding van mensen, als groep of individueel. Allerlei vormen en manieren van gebed zijn daarbij erg belangrijk.