Kerkdienst 9 mei | Jaloezie in de gemeente?

Paulus spreekt de lezers van zijn brieven altijd aan als heiligen. Toch blijkt uit alles wat hij schrijft dat hij zich ervan bewust is, dat aan christenen niets menselijks vreemd is. Heiligen is dus iets anders dan wat wij er doorgaans mee bedoelen, want ook jaloezie speelt in de gemeente een rol, al is dat vaak heel subtiel.

We lezen zondag een bijbels oerverhaal over jaloers zijn: de geschiedenis van Kain en Abel. En we kijken naar een kort filmfragment van iemand die God verwijten maakt, omdat hij verteerd wordt door jaloezie. De dienst sluit aan bij thema 10 van de huiskringen.
Deze zondag is bijzonder, omdat we weer van start gaan met aanwezigen in de kerk en diensten op beide locaties. Dat is voor iedereen een mooi moment, maar toch wel helemaal voor de nog maar net gestarte Wilhelminapark gemeente. Ik hoop dat je er bij kunt zijn, live in de kerk of online, wens je een mooi weekend/meivakantie en hoe dan ook vrede en alle goeds.  

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Lydia Kansen-Brasz (predikant)

Lydia is sinds september 2013 predikant van de Nieuwe Kerk. Speerpunt van haar werk is geestelijke begeleiding van mensen, als groep of individueel. Allerlei vormen en manieren van gebed zijn daarbij erg belangrijk.