Online kerkdienst 26 april | Out of control

Wat weten we veel niet: we weten niet hoe lang de maatregelen van de intelligente lockdown gaan duren; op welk moment we weer op een terras kunnen zitten en onze vrienden een knuffel geven; wanneer er een vaccin of geneesmiddel tegen Covid-19 wordt gevonden; hoe we er qua gezondheid uitkomen; wat de economische gevolgen voor ons persoonlijk en maatschappelijk zullen zijn; we weten niet welke lessen we hier van gaan leren of we die überhaupt wel gaan leren. We kunnen niet verder kijken dan de dag van vandaag. Laten we daarmee nou precies doen, wat Jezus ons opdraagt: ‘wees niet bezorgd, want elke dag heeft genoeg aan zijn eigen last.’ Dat geeft te denken en dat gaan we dan ook doen.We laten ons aan het denken zetten door die woorden uit de Bergrede (Mattheüs 6: 34) en door de tekst uit Johannes 20, waar de Opgestane Heer vrede blaast over zijn leerlingen. In de dienst zien we 4 vrouwen uit Namibië, waaronder ‘onze’ Danielle Oudshoorn, die met ons delen wat het betekent om Out of control te leven.

Ik weet niet hoe het jou vergaat, maar ik kan me zo voorstellen dat ook jij de verbondenheid van het samen in de kerk zijn mist en dat zo’n digitale dienst een beetje voelt als ‘behelpen’. Dat is het natuurlijk ook en toch . . .  ik hoop dat je aangehaakt blijft en op de een of andere manier verbonden, zodat we op een later moment ons real life gemeente zijn weer kunnen oppakken, met alle lessen die deze tijd van afzien ons hebben geleerd. Dus toch maar: tot ziens voor het beeldscherm, hoe dan ook: vrede en alle goeds.

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Lydia Kansen-Brasz (predikant)

Lydia is sinds september 2013 predikant van de Nieuwe Kerk. Speerpunt van haar werk is geestelijke begeleiding van mensen, als groep of individueel. Allerlei vormen en manieren van gebed zijn daarbij erg belangrijk.