Kerkdienst kerstochtend | 25 december

Op kerstochtend horen we hoe Johannes met een #fourwordstory de geboorte van Jezus vertelt en daarmee de essentie precies raakt. Hij begint met het soberste verhaal van alle leerlingen: geen publiek en geen franje. Dat past wel bij deze sobere kerstijd, nu er geen ruimte is voor drukke winkelstraten, volle kerstborrels of grootse (familie)diners.

Maar zoals dat geldt voor een sixwordstory, geldt dat nog meer voor Johannes weergave van de komst van Jezus. Je bent niet zomaar klaar met zijn verhaal van 4 woorden: Het Woord is vleesgeworden. 
Hoewel de dienst, helaas, online is, hopen we elkaar toch te zien. Je bent namelijk van harte uitgenodigd om in te loggen via zoom en er op die manier toch zoveel mogelijk bij te zijn.

Terwijl de band de aanbidding leidt, kun je thuis meedoen en wees niet bang, Gijsbert voert de regie en zorgt dat iedereen op mute staat, dus van een beetje vals zingen heeft niemand last. De lezing en voorbede komen uit één van de vele huiskamers.  

Een goede reden voor de kinderen om in te loggen: Corina gaat in het kindermoment iets vertellen over de expeditie-en bingokaart Miriam vertelt het kerstverhaal van Johannes en dan is het extra leuk om elkaar te zien. Maar als je liever anoniem ‘in je pyjama op de bank’ de dienst meemaakt kan dat gewoon zoals anders. Ik hoop dat je er eerste kerstdag bij bent, maar wens je hoe dan ook de zegen en vrede van Christus toe. 

Lydia Kansen- Brasz

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Lydia Kansen-Brasz (predikant)

Lydia is sinds september 2013 predikant van de Nieuwe Kerk. Speerpunt van haar werk is geestelijke begeleiding van mensen, als groep of individueel. Allerlei vormen en manieren van gebed zijn daarbij erg belangrijk.