Kerkdienst komende zondag | Avondmaal

De laatste zondag van augustus, waarop de vakantie nog niet echt is afgerond en het seizoen nog niet echt is begonnen. Terwijl de een de neiging heeft een beetje terug te kijken naar de tijd van ontspanning en rust, blikt de ander vooruit naar alle dingen die eraan komen. Dat kan leuk spannend zijn: misschien een nieuwe studie starten of nieuwe baan, nieuwe mensen ontmoeten of andere plannen realiseren. Het kan ook anders spannend zijn: ga je het redden om komend seizoen wel alle ballen in de lucht te houden, alle verantwoordelijkheden te dragen of ervaar je eigenlijk al moeheid voor je begint. 

Ik zie ernaar uit om elkaar op deze zondag weer te ontmoeten en stil te staan bij woorden van Mozes uit psalm 91: “Mijn toevlucht, mijn vesting, mijn God, op U vertrouw ik.” Dat is een behoorlijk statement, maar toch wordt duidelijk dat Mozes het net zo min vanzelf zegt als wij dat over het algemeen doen. Hij doet de geloofsuitspraak op grond van de belofte die God zelf deed en doet. Daarom des te mooier dat we deze zondag in het Avondmaal brood en wijn ontvangen, als tastbaar teken van Gods trouw.   Hopelijk tot ziens in de kerk, hoe dan ook: vrede en alle goeds.

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Lydia Kansen-Brasz (predikant)

Lydia is sinds september 2013 predikant van de Nieuwe Kerk. Speerpunt van haar werk is geestelijke begeleiding van mensen, als groep of individueel. Allerlei vormen en manieren van gebed zijn daarbij erg belangrijk.