Kerkdienst op oudjaarsdag om 10.00 uur

Zondag 31 december vindt om 10.00 uur de oudjaarsdienst plaats. In de laatste dagen van het jaar ga je onwillekeurig terugkijken op het jaar dat achter ons ligt. Was 2017 voor jou een jaar van verandering? Waren er redenen om heel blij te zijn of werd je juist getroffen door verdrietige omstandigheden? Aan het eind van deze zondag ga ik met je de drempel over naar een nieuw jaar in het besef, dat we niet weten wat dat jaar gaat brengen.

Op dit scharnierpunt in de tijd lezen we Psalm 150. Een uitbundig lied dat begint en eindigt met Halleluja en waarin 11 keer de opdracht klinkt: “Loof God.” Bijzonder dat met dit lied het psalmboek wordt afgesloten, terwijl er zo veel is geklaagd en geroepen uit de diepte. Hoe die twee samen opgaan zullen we zien, want bij beter lezen blijkt dat loven minder simpel happy clappy dan op het eerste gezicht lijkt.

Van harte uitgenodigd om bij de dienst te zijn, waar ik voor zal gaan. Hoe dan ook: een mooie jaarwisseling, vrede en alle goeds.

Lees praktische informatie over deze dienst

Zet de dienst in je agenda (*.ical)

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Lydia Kansen-Brasz (predikant)

Lydia is sinds september 2013 predikant van de Nieuwe Kerk. Speerpunt van haar werk is geestelijke begeleiding van mensen, als groep of individueel. Allerlei vormen en manieren van gebed zijn daarbij erg belangrijk.