Kerkdienst Paaszondag

De Stille Week begon met een feestelijke dienst op Palmzondag. Wat een zegen om zoveel kinderen in ons midden te hebben en zoveel vrijwilligers, die zich van harte inzetten om de kinderen met God te leren leven. Na de bijeenkomsten van de Stille week breekt op Paasmorgen de vreugde door. Jezus Christus leeft! Hij heeft alle geweld en zelfs de dood overwonnen. Het vraagt altijd geloof om dat te vieren, en dat geldt ook, misschien wel helemaal, dit jaar. Elke dag bereiken ons weer beelden en berichten van de macht van de dood.

Dietrich Bonhoeffer, die vlak voor het einde van de Tweede Wereldoorlog is gefusilleerd, zegt niet voor niets: ‘Alleen een lijdende God kan helpen’. Wat een zegen te geloven in een God, die niet buiten en boven het lijden blijft, maar dat op zich neemt. Hij lijdt niet alleen vóór, maar ook mét mensen. Om ons te redden en bevrijden wordt Hij één met ons, inclusief onze wonden en onze dood. Opvallend dat de littekens van de Opgestane Heer na zijn opstanding zichtbaar zijn en vreugde los maken bij zijn verslagen leerlingen (Johannes 20:19). De opstanding betekent niet het uitwissen van het verleden. Het is geen tovertruc, maar geweldig evangelie. Daar gaan we uitbundig van zingen en proberen er woorden aan te geven. 
Je bent meer dan welkom om erbij te zijn in de kerk, om 10.00 uur in Wittevrouwen en om 11.15 uur in Wilhelminapark. Wat heerlijk dat dat na 2 jaar weer kan. 
Voor degenen die nog hechten aan afstand houden is er ruimte gereserveerd in de kerk en ook online is de dienst vanuit huis te beleven. 
Ik wens je hoe dan ook een gezegend Paasfeest.
Lydia

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Lydia Kansen-Brasz (predikant)

Lydia is sinds september 2013 predikant van de Nieuwe Kerk. Speerpunt van haar werk is geestelijke begeleiding van mensen, als groep of individueel. Allerlei vormen en manieren van gebed zijn daarbij erg belangrijk.