Kerkdienst zondag 13 september | Thema: Stadsvernieuwing

Zondag lezen we een gedeelte, waarin de tekst staat die op dit moment de meest geciteerde Bijbeltekst is: Jeremia 29: 1, 4 -14. En toch ontdekte ik hoeveel verrassends dit gedeelte te vertellen heeft over ons leven als christen en de impact die het geloof heeft op het gewone leven hier en nu. Thema van de dienst is Stadsvernieuwing. 

In het eerste deel van de dienst zal Martijn gezegend worden als ouderling voorzitter en in het tweede deel zullen Elise, Jinte en Naomi de zegen van God over hun leven ontvangen.
Omdat we ons bewust zijn van de invloed van online ‘kerk-gang’, zoeken we hoe we jouw blijvende betrokkenheid zo goed mogelijk kunnen faciliteren. Daarom zondag een experiment, namelijk een dienst met een eerste en tweede slot. Concreet betekent dat, dat in het eerste deel van de dienst de aanbidding, lezing en verkondiging een plek hebben, na het gebed en de eerste zegen, volgt dan het deel met de getuigenissen en zegening van de kinderen. Heb je reactie op deze vorm, laat het graag weten.

Ik wens je vrede en alle goeds voor je leven en geloven. En dat kan zomaar klinken als een vrome, maar lege wens. Toch is het niet zo bedoeld en is dat niet wat we als Nieuwe Kerk willen. Daarom de uitnodiging voor als jij merkt dat je van die vrede en dat goeds niet zoveel merkt, dat je dat laat weten via dit mailadres.  Dan kunnen we op de een of andere manier met je meeleven, zelfs in deze tijd dat we elkaar niet altijd spontaan live ontmoeten. 

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Lydia Kansen-Brasz (predikant)

Lydia is sinds september 2013 predikant van de Nieuwe Kerk. Speerpunt van haar werk is geestelijke begeleiding van mensen, als groep of individueel. Allerlei vormen en manieren van gebed zijn daarbij erg belangrijk.