Kerkdienst zondag 16 februari | Contemplatief leven

De dienst van zondag is de tweede in de serie over spiritualiteit en het voeden van geloof en zal gaan over contemplatief leven. Dat er veel is wat ons geloof uitholt en laat wankelen is duidelijk, maar wat helpt ons om de kracht, vitaliteit en sprankeling van het christelijk geloof te versterken of (her)vinden? In de eerste dienst (12 januari) werd duidelijk dat het leven van Jezus daarin een bron van inspiratie is en dat we dat in ieder geval zien in 6 kenmerken van zijn leven, ter opfrissing hier op een rij:
1. Jezus was een mens van gebed en grote intimiteit met God.
2. Jezus leefde een gaaf leven met een zuiver hart. Ieder die Hem ontmoette raakte gefascineerd.
3. Jezus leefde in de kracht van de Heilige Geest.
4. In het leven van Jezus liet Hij zien dat gerechtigheid en genade bij elkaar horen.
5. Jezus was thuis in het Woord van God, wat merkbaar was in zijn daden.
6. In Jezus zien we een eenheid van geestelijk en dagelijks leven.

Zondag staan we stil bij het eerste kenmerk: contemplatief leven. Wat is dat en hoe doe je dat eigenlijk? In de dienst vieren we het Avondmaal, een bron van geloofsvoeding bij uitstek. Ook de kinderen zijn van harte welkom om deel te nemen of om gezegend te worden. En dat geldt voor ieder die, om wat voor reden dan ook, geen brood en wijn wil ontvangen. Weet je van harte welkom in de dienst, hoe dan ook vrede en alle goeds.

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Lydia Kansen-Brasz (predikant)

Lydia is sinds september 2013 predikant van de Nieuwe Kerk. Speerpunt van haar werk is geestelijke begeleiding van mensen, als groep of individueel. Allerlei vormen en manieren van gebed zijn daarbij erg belangrijk.