Kerkdienst zondag 7 oktober: God is goed (doopdienst)

God is goed. Dat is een uitspraak die behoorlijk veel reactie kan oproepen, want er zijn dagen dat je het vol vuur en geloof beaamt, maar er zijn ook momenten dat je de woorden niet of nauwelijks uitgesproken krijgt. 

God is goed. Ja maar . . . . je hebt omstandigheden waarin je het niet merkt en begrijpt. Je ervaart eerder afwezigheid of lauwheid, dan goedheid van God. En dan toch zeggen: God is goed. Het bijzondere van het leven met God is, dat wij als gelovigen leren om altijd ‘met twee woorden’ te spreken.

Over het hoe en wat gaan we het zondag hebben naar aanleiding van Johannes 9, waarin van een blindgeborene gevraagd wordt: heeft hij gezondigd of zijn ouders? Of zit het toch nog weer anders? Het gaat over de uitspraak ‘God is goed’, wat ook het thema is waar de huiskringen komende 2 weken over gaan.

In de dienst zal Jurre Cornelis Koeman gedoopt worden en zien we hoe God de Heer zich verbindt aan de kleine Jurre. 

Aan het begin van de dienst zingen we met de christenen op Sulawesi de woorden van Psalm 130 mee (ook in hun taal): “Uit diepten van ellende roep ik tot U, o Heer.” Verder gaan we ook zingen God van Licht.

Weet je zeer welkom in de kerk en hoe dan ook: vrede en alle goeds!

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Lydia Kansen-Brasz (predikant)

Lydia is sinds september 2013 predikant van de Nieuwe Kerk. Speerpunt van haar werk is geestelijke begeleiding van mensen, als groep of individueel. Allerlei vormen en manieren van gebed zijn daarbij erg belangrijk.