Kerkdiensten 13 maart | Leve de kerk!

Deze zondag twee jaar geleden gingen we voor het eerst in lockdown. We hadden geen idee wat covid ons, onze samenleving en ook de kerk zou gaan kosten. Twee jaar lang hebben we elkaar met vallen en opstaan proberen vast te houden. Wat is er veel werk verzet!

Toch heeft het ons veel gekost, kerk zijn op afstand zorgde bij velen voor een nog individualistischer manier van geloven. Dat gaat zelden echt goed. Deze zondag goede woorden over de kerk. Het is meteen de opmaat voor de kerkenraad richting een nieuw beleidsplan.

Waar zijn we blij mee als het gaat om de Nieuwe Kerk, wat zijn je dromen? Wat zou Gods droom zijn? Vragen die ertoe doen. Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden.We lezen Filippenzen 1:1-11, waarin Paulus hoog opgeeft van de gemeente en tegelijk ook nog wel wat te bidden heeft. We spiegelen ons graag aan zijn woorden.

Deze zondag is ook een mooi markeringspunt voor de pioniersplek ‘Op Adem’ (zie elders in de nieuwsflits). Ons gemeentelid Jan Verduijn zal iets delen over ‘Op Adem’ en ingezegend worden in zijn bediening (dat laatste in Wittevrouwen.)Ik zie ernaar uit weer voor te gaan in de gemeente, al is het nog op krukken en dus op een kruk 😉 Zie je zondag!

Dirk de Bree

Wat je ook interessant zou vinden