Kerkdiensten 24 december | kerstnacht

Na elke dienst is er chocomel, glühwein en kerststol

19 uur Wittevrouwen – Vluchtelingenkind geluksbrenger
We zingen veel o.a. onder leiding van de tienerband, oude en nieuwe kerstliederen. Dirk de Bree gaat voor.
Het kind wat geboren wordt tot redding van de wereld moet al snel vluchten. De machten roeren zich. Met zijn ouders vlucht Jezus naar Egypte. Jezus is een vluchteling, een vluchteling die geluk komt brengen. God keert alles om!

22 uur Wittevrouwen – Kan ik iets voor je doen? 
Een muzikaal kerstverhaal. In een avond vol muziek en verhalen gaan we samen op zoek naar wat God voor ons doet met kerst. 
Met De Dijk, het Magnificat en het Ere zij God kijken we met Maria en Jozef mee naar de wonderlijke gebeurtenissen. Hoe bijzonder en vreemd moet dat zijn geweest om ineens zo’n rol in een alomvattend plan te krijgen. We luisteren en zingen, en ontdekken hoe het kind van licht ons aanspoort die vraag aan elkaar te stellen: kan ik iets voor je doen? 

22 uur Wilhelminapark – Vluchtelingenkind geluksbrenger
Na heel wat jaren eindelijk weer eens een kerstnachtdienst in de Wilhelminakerk. Er is veel muziek en samenzang, met orgel, band en zelfs een WP gelegenheidskoor. Dirk de Bree gaat voor (ongeveer dezelfde preek als in WV om 19 uur). Het kind wat geboren wordt tot redding van de wereld moet al snel vluchten. De machten roeren zich. Met zijn ouders vlucht Jezus naar Egypte. Jezus is een vluchteling, een vluchteling die geluk komt brengen. God keert alles om!

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Dirk de Bree (predikant)

Dirk de Bree is predikant van de Nieuwe Kerk